Hastaya yanlış kan veren hemşirenin cezası belli oldu!

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki bir hastanede yoğun bakımda yatan hastasına yanlış kan veren ve ölümüne neden olan hemşire A.Ö hakkında karar verildi.

YAŞAM 22.04.2022, 18:38 23.04.2022, 12:05 Hakan Öksüz
Hastaya yanlış kan veren hemşirenin cezası belli oldu!

Kahramanmaraş'ta yürekleri dağlayan bir olayın ayrıntıları ortaya çıktı. Kentin Elbistan ilçesindeki bir hastaneden çalışan hemşire A.Ö, 27 Şubat 2020 tarihinde yoğun bakımda yatanGülseren A. isimli hastasına kan verdi. 

Gülseren A., kan naklinden kısa bir süre sonra yaşamını yitirdi. 6 çocuk annesi olan hastanın kan grubunun 0 Rh (+) olduğu ancak yanlışlıkla A Rh (+) kan verildiği tespit edildi.

Personel azlığından dolayı yoğun bakımda çalışıyordu

Yanlış tedavi sonucu hastasının ölümüne yol açan ve tutuksuz yargılanan hemşirenin duruşması Elbistan 4. Asliye Ceza Mahkemesinde yapıldı. En az 10 yıldır hemşire olduğunu kariyeri boyunca yaklaşık 50 kez kan nakli yaptığını belirten A.Ö, personel azlığından dolayı sertifikası olmamasına rağmen yoğun bakım servisinde çalıştığını söyledi.

Kan nakli işleminin kısaca nasıl bir süreç olduğunu anlatan A.Ö, "Hekimin kan verileceğine dair kaydının ardından hastadan kan alınıyor. Kan grubu tespit edildikten sonra hastaya kan veriliyor. Nakil işleminin ardından 10 dakika içinde hastayı kaybettik. Çok üzgünüm." ifadelerini kullandı.

3 yıl 4 ay hapis cezası verildi

"Taksirle ölüme neden olma" suçu nedeniyle sanığa 3 yıl 4 ay hapis cezası veren mahkeme, mesleğin gerektirdiği dikkati gösteremediği gerekçesiyle A.Ö'nün 1 yıl 3 ay boyunca hemşirelik yapamayacağını bildirdi.

Yorumlar (0)