Hastanede kimyasal madde paniği!

Ankara'da Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde içinde kimyasal madde bulunan şişe kırıldı. Çıkan gazdan 19 personel etkilendi ve acil servisin yer aldığı giriş katı tamamen boşaltıldı.

YAŞAM 11.07.2019, 14:18
Hastanede kimyasal madde paniği!

Ankara'da Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, içinde kimyasal madde bulunan şişenin kırılması sonucu ortaya çıkan gazdan 19 personel etkilendi. Hastanenin giriş katı boşaltıldı. 

Ankara Keçiören'de bulunan Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde öğle saatlerinde acil servisin yer aldığı giriş katındaki laboratuvarda içinde kimyasal madde bulunan şişe kırıldı. Dökülen kimyasal maddenin formaldehit olduğu bildirildi. 

Şişeden çıkan gaz, hızlı bir şekilde koridorda yayıldı. Bu nedenle acil servisin yer aldığı giriş katı tamamen boşaltıldı. Üst katlarda tahliye işlemi gerçekleştirilmedi. 

Gazdan etkilenerek solunum sıkıntısı çekenler, sedye ve tekerlekli sandalyeler ile hastaneden dışarıya çıkarıldı. Sağlık çalışanlarının ambulanslarda ilk müdahaleleri yapıldı ve başka hastanelere sevk edildiler.

Olayın ardından AFAD ile birlikte Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ekipleri de hastaneye gönderildi. AFAD ekipleri, kapatılan katta temizlik çalışmasına başladılar. Polis ekipleri ise acil servisin çevresine güvenlik şeridi çekerek tedbir aldı. 

Sağlık Bakanlığından açıklama

Sağlık Bakanlığı, konuyla ilgili yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada, Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi laboratuvarında içinde kimyasal madde bulunan şişenin kırılması sonucu ortaya çıkan gazdan 19 personelin etkilendiği kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Gazdan etkilenen kişilere hızla müdahale edilerek 112 ambulanslarıyla diğer hastanelere sevk işlemleri gerçekleşmiştir. Nakledilen personelimizin sağlık durumları iyidir. Laboratuvar ile aynı katta bulunan acil servis tedbiren boşaltılmıştır. Acil servise kısa süre içinde tekrar hasta alımına başlanacaktır. Olay ile ilgili Ankara İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından inceleme başlatılmıştır."

Personellerin hayati tehlikesi yok 

Ankara Valiliği de konuya ilişkin açıklamada bulundu. Valilikten gelen açıklamada, "Zübeyde Hanım Doğum Hastanesi laboratuvarında 'formaldehit' bulunan şişenin kırılması sonucu ortaya çıkan gazdan etkilenen 19 personelin tedavisine devam edilmekte olup, hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Gerekli tedbirler alınarak temizlik çalışmalarına devam edilmektedir." ifadelerine yer verildi.
 

Yorumlar (0)