Hastanede kapmadılar, düğünde yakalandılar!

Pandemi süreci boyunca koronavirüs hastalarının başında duran sağlık çalışanı gelin ve damat, düğünde Covid-19'a yakalandı.

YAŞAM 06.08.2020, 12:04
Hastanede kapmadılar, düğünde yakalandılar!

Tokat'ta sağlık çalışanı gelin ve damat, Türkiye'de ilk vakanın görüldüğü 10 Mart'tan bu tarafa koronavirüs salgını ile en ön cephede mücadele etmelerine rağmen kendilerini koruyabilmeyi başardılar ancak düğünlerine katılan bir kişide Covid-19 çıkması üzerine yaptırdıkları test sonucunda koronaya yakalandıklarını öğrendiler.

Edinilen bilgilere göre Tokat'ta sağlık çalışanı olarak görev yapan iki genç, pandemi sürecinde hem görevli olmaları hem de kısıtlamaların bulunması nedeniyle düğün tarihlerini erteleyerek bugüne kadar geldiler.

Pandemi sürecinde aylarca aktif mücadelenin içinde yer alan genç çift, koruyucu tedbirlerle hastane ortamında enfeksiyon kapmamayı başardılar.

Tokat'ta bir hastanede pandemiye karşı savaş veren sağlık çalışanı gelin ve damat, kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte düğün planı yaptı.

Düğünlerini Sivas'ta yapan sağlıkçı genç çift, katılımcılardan birinin test sonucunun pozitif çıktığını öğrenince kendilerine de test yaptırdılar.

Düğünden sonra test sonuçları pozitif çıkan sağlıkçı çiftin ailelerinden de çok sayıda kişinin koronavirüse yakalandığı ortaya çıktı.

Kendilerini karantinaya alan sağlıkçı çiftin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Yorumlar (0)