Harput'a çıkanların uğrak noktası: Giren 5 dakika bile duramıyor

Elazığ'ın turizmde önemli değerlerinden biri olan tarihi Harput Mahallesi'ne gelenlerin uğrak noktalarından biri de yazın eksi 20'lere dek sıcaklığı düşen Buzluk Mağarası. Mağaraya girenler 5 dakika dahi içeride kalamadan üşüyerek çıkıyor.

YAŞAM 28.06.2021, 21:59
Harput'a çıkanların uğrak noktası: Giren 5 dakika bile duramıyor

Tarihi Harput Mahallesi’nde yer alan ve şehir merkezine 11 kilometre uzaklıkta bulunan Buzluk Mağarası, sıcaklardan bunalanların her sene olduğu gibi bu yıl da uğrak noktası haline geldi. Sıcaklığın gün içerisinde 40 dereceye yaklaştığı şehirde Harput'a çıkan yurttaşlar, eksi 20 derecenin altına inen mağaraya uğramadan geri dönmüyor. Yaklaşık olarak 150 metre uzunluğunda olan buzluk mağarasının belli bir bölümüne kadar girilebiliyor. Mağara girişinden itibaren hissedilen soğuk hava, içeri girenleri serinletirken, kısa bir süre içerisinde durulmaz bir hal alıyor. 



Turizme katkı sağlayacak

Buzluk Mağarası'nın gerekli düzenlemelerin ve bakımların yapılması ile birlikte turizme de önemli bir katkı yapacağı tahmin ediliyor.

"Elimiz dondu"

Dışarıda hava sıcaklığının 30 dereceyi aştığını dile getiren Kürşat Okyay, “Mağaranın girişi 5 derece. 10 metre kadar ilerledik, ellerimiz ve vücudumuz adeta dondu. Buranın arkeolojik çalışmasını ve ışıklandırmasını yaptılar. Çok kıymetli bir yer, herkes ziyaret etmeli." dedi. 

"Duvarlar bile buz tutmuş"

Ziyaretçilerden Açelya Okyay, “Elazığ gerçekten çok sıcak bir yer. Mağarada ise adeta dondum. Duvarlar bile buz tutmuştu." sözlerini sarf etti. 

"60 derece fark oluyor"

Mağaranın kent için tarihi bir yer olduğunu söyleyen yurttaşlardan Mehmet Tatu ise “Bu sıcak havalarda bulunmaz bir nimet. Herkesin buraya gelmesini öneririm. Dışarı ile mağara arasında 60 derece oynuyor. Elazığlı olmama rağmen ilk kez geldim." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)