Harcamayanların parasını biriktiriyor

Kahramanmaraş’ta antikacı Cahit Altıgöz, yurttaşların harcamayıp sakladığı eski paraları biriktiriyor. İş yerinde 1 tona yakın madeni ve banknot parayı çuvallarda muhafaza eden Altıgöz, "Bu paraların hiçbir maddi değeri yok fakat yaşanmış manevi bir değeri var.” dedi.

YAŞAM 27.09.2021, 21:43 28.09.2021, 16:43
Harcamayanların parasını biriktiriyor

Dulkadiroğlu ilçesi Demirciler Çarşısı'nda dükkanı bulunan Cahit Altıgöz, ortaokul döneminde kömürlü ütü ile başladığı antikacılık tutkusunu meslek edindi. Geçmişte çeşitli zamanlarda kullanılan çok sayıda antikanın sahibi olan Altıgöz, manevi değeri yüksek antikaları da saklayarak gelecek jenerasyonlara aktarmak istiyor.

"Keşke zamanında harcasalarmış"

İş yerinde 1 tona yakın eski madeni ve banknot parayı çuvallarda muhafaza ettiğini dile getiren Altıgöz, “Bunlar, insanların varlık zamanında darlık için kenara ayırdığı paralar. İnsanlar bunları harcayamamış, kimi torununa kimi de evladına saklamış. Şu anda hiçbirinin bir değeri yok. Keşke zamanında paylaşılsaydı ya da altın gibi yatırım araçlarına dönüştürülebilseydi. Bu paraları yalnızca fuarlarda sergiliyoruz. Hatıra olarak hediye ettiğimiz de oluyor." dedi. 

"Manevi değeri yüksek"

Paraların hiçbir maddi değerinin olmadığını fakat her birinin manevi değerinin olduğunu dile getiren Altıgöz, “Bizim bir maksadımız var. Bu paraların eritilmesine, yok edilmesine ve hurdaya ayrılmasına kıyamadık. Bu sebeple de topladık. Çünkü bu paraların darphanede bir karşılığı var. Bu paralara el değmiş. Maddi değer yok fakat yaşanmış bir manevi değeri var.” şeklinde konuştu.







Yorumlar (0)