"Hamsiler tavaya, kanlar Kızılay’a"

Düzce’de, "Hamsiler tavaya, kanlar Kızılay’a" sloganıyla gerçekleştirilen Hamsi Festivali’nde vatandaşlar hem kan bağışladı hem de horon vurarak eğlendi.

YAŞAM 18.01.2020, 17:13
"Hamsiler tavaya, kanlar Kızılay’a"

Düzce Trabzonsporlular Derneği bu sene ilk defa "Hamsiler Tavaya, Kanlar Kızılay’a" sloganıyla Anıtpark Meydanı’nda Hamsi Festivali gerçekleştirdi. 2 gün devam edecek festivalde vatandaşlara toplamda 5 ton hamsi dağıtılması planlanıyor. Hamsi yiyen vatandaşlar önce Kızılay Düzce Şubesine kan verdi, sonra da Karadeniz yöresi sanatçılarının şarkılarıyla saatlerce horon vurdu.

Saatlerce beklediler

Hamsi alabilmek için saatlerce sıra bekleyen vatandaşlar hamsiyi çok sevdikleri için bu kadar zaman beklemeye değdiğini ifade ettiler. Kan veren vatandaşlar da, "Hamsiyi yedik, kanı verdik. Şimdi horon oynayacağız. Hamsiyi yedin mi adamın kanı kaynıyor." diyerek kendilerini müziğe bıraktı.

Düzce Trabzonsporlular Derneği Başkanı Mustafa Bilgin iki gün boyunca devam edecek festivalde 5 ton hamsi ikram edeceklerini ifade ederek, "2,5 tonu bugün, 2,5 tonu yarın dağıtılacak. Burada bir sloganımız var. Kan bağışı ile ilgili Kızılay’ın bir sloganı vardı, '1 kan 3 can' diye, biz de ona istinaden Düzce Kızılay Şubesi ve Düzce Trabzonsporlular Derneği ortaklığı ile kan bağışı kampanyamızın adını ’Hamsiler Tavaya, Kanlar Kızılay’a’ dedik. Katılım ve kan bağışı oranında büyük ilgi var. İnşallah rekor kırmayı hedefliyoruz. Hamsi çok oynak bir hayvandır. Bunu da insanlar yediği zaman bir nevi hamsiye benziyorlar. Kan damarda durmuyor, kanlar Kızılay’a geliyor. Vatandaşlarımız önce hamsiyi yiyecek, sonra kanını verecek. Sonra horonu tepecek." diye konuştu.

Festival boyunca Anıtpark Meydanına kurulan stantlarda Trabzon yöresine özgü yiyecek, giyecek ve içecekler de satılıyor.

Yorumlar (0)