Hamsi göçtü, tezgâhlar bakın kime kaldı!

Hamsinin göç etmesiyle tezgahlar mezgit ve istavrite kaldı. 1 Eylül’de açılan av sezonunun ardından palamudun da olmamasından dolayı Karadeniz’de balıkçılar bol hamsi avladılar. Hedefteki hamsinin de sezonu artık sona ermek üzere.

YAŞAM 11.12.2019, 13:42
Hamsi göçtü, tezgâhlar bakın kime kaldı!

1 Eylül’de başlayan av sezonunda palamudun olmayışı, balıkçıların hamsiye erken yönelmesine neden oldu. Hamsinin Batı Karadeniz’i terk etmeye başlamasıyla tezgaâhlar mezgit, istavrit ve barbun gibi balıklara kaldı.

Sinoplu balıkçı İsmail Değer, sezon başından beri hamsiye çok yüklenildiğini ve hamsinin fazla tutulduğunu belirterek şunları söyledi:

"Sezon açılalı 3 ay oldu, palamut gözükmedi. Haliyle hamsi de erken başladı. Bu zamana kadar da uzun bile sürdü, Karadeniz’de Marmara’dan, Ege’den gelen kayıklarla birlikte çok sayıda kayık olması tutumu azalttı. Çok hamsi tutuldu fakat son 1 haftadır hamside büyük bir düşüş var. Hamsi büyük ihtimalle göç ediyor. Havaların da soğumaması, haliyle hamsiye göç yolunu açtı.”

Hamsi ve palamudun olmayışıyla tezgâhların kıyı balıkçılarına kaldığını ifade eden balıkçı İsmail Değer, “Tezgâhlarda şu anda trolcülerin ve kıyı balıkçılarının tuttuğu istavrit, mezgit, barbun, zargana, çupra, levrek gibi balıklar var.” dedi.

Balıkçı Selami Mete ise, "Bundan sonra istavrit balığı, mezgit balığı, barbun balığı, kalkan balığı gibi balıklar olur. Az da olsa tezgâhlarda bu çeşitler eksik olmaz." diye konuştu.

Yorumlar (0)