Halk Şairi Aşık Veysel, vefatının 48. yılında anıldı

Usta halk şairi, hayat hikayesi bir çok filme ve kitaba konu olmuş Aşık Veysel Şatıroğlu, aramızdan ayrılışının 48. yılında mezarı başında anıldı. Şatıoğlu için Sivas’ın Şarkışla ilçesinde yer alan mezatı başında tören düzenlenirken, salgın için de tedbirler alındı.

YAŞAM 21.03.2021, 14:50 21.03.2021, 15:24
Halk Şairi Aşık Veysel, vefatının 48. yılında anıldı

“Ben giderim adım kalır, dostlar beni hatırlasın…” sözleriyle kulağımızda asılı kalan ve 25 Ekim 1894 doğumlu usta halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, hayatını kaybedişinin 48. yılında mezarı başında anıldı. Sivas’ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan Köyü’nde yer alan mezarı başında yapılan anma programı öncesi, koronavirüs salgını nedeniyle tedbirler alındı.

Salgın sonrası daha kapsamlı programlar yapılacak

Anma programı, İlçe Müftüsü Tayyıp Koçer’in dua okumasıyla başladı. Daha sonra programa katılanlar, Şatıroğlu’nun kabri başına kırmızı karanfiller bıraktı. Aşık Veysel'in torunu Halil Süzer, anma programında bir konuşma yaptı. Anma programına katılanlara teşekkür eden Süzer, dostları olarak herkesin huzura geldiğini belirtti.  Salgın nedeniyle çoğu kişinin katılamadığını söyleyen Koçer,  48 yıldır onu özlediklerini yineledi. Salgın nedeniyle kısıtlı ama minnetli bir anma töreni yaptıklarını söyleyen Şarkışla Kaymakamı Necati Aktan, salgının atlatıldığı dönemde daha kapsamlı anma programlarının yapılacağını belirtti. Törenin ardından katılımcılar, Aşık Veysel Müzesi'ni gezdi.

Türküleriyle anıldı

Anma törenine Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, ses sanatçısı Mustafa Özarslan İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Özgür Cengiz, İlçe Emniyet Müdür Vekili Tugay Keten ile beraber Aşık Veysel'in torunları Yeter Urkan, Cevriye Keçeci ve Sebahattin Şatıroğlu katıldı.



Köydeki vatandaşlarında katıldığı törende ses sanatçısı Mustafa Özarslan, Aşık Veysel türküleri seslendirdi. Ayrıca Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro ve Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selçuk Göldere ise, Aşık Veysel’İn felsefesini anlatan kısa bir gösteriyi izleyicilere sundu.

Yorumlar (0)