Halisdemir ile Azerbaycan şehidinin fotoğrafını sökmek istediler!

TIR şoförü Metin Erdem, şehit Ömer Halisdemir ile kardeş ülke Azerbaycan'ın ulusal kahramanı olan Mübariz İbrahimov'a ait fotoğrafların sökülmesini isteyen Gürcü polisi ile tartıştı. Türk şoför, fotoğrafların sökülmesine müsaade etmedi. 

YAŞAM 18.07.2020, 12:16 18.07.2020, 12:23
Halisdemir ile Azerbaycan şehidinin fotoğrafını sökmek istediler!

Türk TIR şoförü Metin Erdem, 6 arkadaşıyla beraber Nahçıvan'dan araçlarına tuz yüklediler, ardından söz konusu tuzları Gürcistan'a götürmek üzere yola koyuldular.

Gürcü polisi, Gürcistan'a gelen araçları denetlerken Metin Erdem'e ait TIR'ı durdurdu. Polis ekipleri, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında şehit olan Ömer Halisdemir ile kardeş ülke Azerbaycan'ın ulusal kahramanı olan Mübariz İbrahimov'a ait fotoğraflara ilişkin sorular yöneltti. 

Bunun üzerine Metin Erdem, polis ekiplerine söz konusu fotoğrafların kimlere ait olduğunu anlatarak, TIR'ın uygunluk belgesini de gösterdi. Türk şoförün pasaport ve ruhsatını alan polis ekipleri, fotoğrafların sökülmesini talep etti. 

Metin Erdem, bunu yapamayacağını çünkü bu isimleri kendisi için çok önemli olduğunu belirtse de kendisine geçiş izni verilmedi. Bunun üzerine görevliler ile arasında tartışma çıktı. 

"Konsolosluk ile iletişime geçildi"

Bunun ardından Metin Erdem ile beraber Gürcistan'a tuz taşıyan TIR şoförleri, 156'yı aradı. Ardahan'da bulunan jandarma ekiplerinin harekete geçmesi üzerine mesele ülkede bulunan Türk konsolosluğuna taşındı. Gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde Gürcü polisi, Türk şoförünün geçmesine müsaade etmedi. 

Metin Erdem, TIR'ın uluslararası uygunluk belgesine sahip olduğunu ancak Gürcistan sınırında hep Mübariz İbrahimov'a ait fotoğraf nedeniyle sıkıntı yaşadığını ifade etti.

"Fotoğraflara müsaade edemeyeceklerini söylediler"

Söz konusu fotoğrafı gören polis ekipleri tarafından her zaman 4-5 saat boyunca bekletildiğini, pasaportuna ve ruhsatına el konulduğunu belirten Metin Erdem, son geçişinde de polis ekiplerinin yine aracını kenara çektirdiklerini, pasaportuna ve ruhsatına el koyarak fotoğrafları sökmesini istediklerini anlattı. 

Metin Erdem, polis ekiplerinin, "Azerbaycan ile Ermenistan arasında problem yaşandığını" kaydederek fotoğrafa müsaade edemeyeceklerini söylediklerini, bunun üzerine kendisinin buna karşı çıktığını söyledi.

"Onlar gururumuz"

Ömer Halisdemir ile Mübariz İbrahimov'un gururumuz olduğunu, bu nedenle fotoğrafları sökmediğini anlatan Metin Erdem, polis ekiplerine "Burası Ermenistan mı?" diye sorduğunu kaydetti. 

"Yetkililer yardım etsin"

Metin Erdem, kimsenin kendisine bu fotoğrafları söktüremeyeceğine dikkat çekerek, aracın üzerinde fotoğraflarla beraber uluslararası uygunluk belgesinin olduğunu, bu konuda yetkililerin kendisine yardımcı olmasını istediğini ekledi. 

Yorumlar (0)