"Tipine bakınca Hızır zannettim, dolandırıldım"

Kayseri'de kendini "Hızır" olarak tanıtan bir kişiye, dolandırıcılık suçundan 4 yıl 2 ay hapis ve 2 bin 500 lira adli para cezası verildi.

YAŞAM 16.12.2019, 16:38 16.12.2019, 16:58
"Tipine bakınca Hızır zannettim, dolandırıldım"

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Murtaza Çakmak, müşteki Mehmet A. ve taraf avukatları katıldı.

Sanık Çakmak savunmasında, kendisini "Hızır" olarak tanıtmadığını, engelli maaşıyla geçindiğini ve müştekiden para istediğini iddia etti ve beraatini istedi.

"Haline bakınca inandım"

Müşteki Mehmet A. ise sanığın iş yerine gelerek kendisini "Hızır" olarak tanıttığını, haline bakınca inandığını ve her istediğinde cebinde ne kadar para varsa verdiğini söyledi. Dolandırıldığını anlayan ve mağdur olduğunu kaydeden Mehmet A, sanıktan şikayetçi oldu. 

Duruşmada tanık olarak dinlenen mağdur Mehmet A'nın eşi A.D.A. da sanığın kendisini "Hızır" diyerek tanıtarak eşinin birikmiş 7 bin 300 lirasını aldığını iddia etti.

Mahkeme heyeti, sanık Çakmak'ı, "dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık" suçundan 4 yıl 2 ay hapis ve 2 bin 500 lira adli para cezasına çarptırdı ve tutukluluğunun devamına hükmetti.

Yorumlar (0)