Halil Sezai'nin tutukluluğu devam edecek!

İstanbul'un Tuzla ilçesinde komşusuna şiddet uyguladığı için tutuklanan Halil Sezai'nin tutukluluğu devam edecek. 

YAŞAM 16.10.2020, 13:41 16.10.2020, 14:42
Halil Sezai'nin tutukluluğu devam edecek!

İstanbul'un Tuzla ilçesinde Halil Sezai, komşusu Hüseyin Meriç'e şiddet uygulamıştı. Ünlü sanatçı hakkında hazırlanan iddianame değerlendirmeye alındı. 

Duruşmanın 30 Ekim'de gerçekleştirilmesine yönelik karar veren mahkeme, söz konusu iddianameyi kabul etti. Mahkeme, Halil Sezai'nin avukatı tarafından iletilen tahliye talebini kabul etmedi.

Halil Sezai'nin komşusu Hüseyin Meriç'i darp ettiğine ilişkin somut kanıtların mevcut olduğu ve tutukluluk sebepleri sürdüğü için ünlü sanatçının tutukluluk halinin sürmesine yönelik karar alındı. 

Ünlü sanatçının 13 yıl 10 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istendi. 

"Odunla komşusunu tehdit etti"

Halil Sezai hakkında hazırlanan iddianamede, ünlü sanatçı ile Hüseyin Meriç arasında gürültü meselesinden kavga çıktığı ifade edildi.

Söz konusu kavga sırasında Halil Sezai'nin elindeki odun parçası (yaklaşık 30 cm) ile komşusuna tehditler savurduğu, küfür ve hakaret ettiği bildirildi. 

"Yumruk ve tekme attı"

Halil Sezai'nin 66 yaşındaki komşusu Hüseyin Meriç'i odun parçasıyla yaraladığı, ardından yumruk ve tekme attığı kaydedildi. Yaşlı adamın basit tedavi ile iyileşebilecek düzeyde yaralandığı ve bunun adli tıp raporunda yer aldığı aktarıldı. 

"Mala da zarar verdi"

Halil Sezai'nin odun parçası ile "kasten yaralama" suçunu işlediği, odunun da "silah" olarak değerlendirildiği ifade edildi.

Ünlü sanatçının Hüseyin Meriç'in konutuna girmeye çalışırken kapıdaki sinekliğe hasar verdiği de belirtildi. Halil Sezai'nin bu şekilde "mala hasar verme" suçlamasıyla yargılandığı da bildirildi. 

"Konut dokunulmazlığını deldi"

Halil Sezai'nin komşusuna ait konuta izin almadan ve yasa dışı şekilde girdiği ve konutta bir süre kaldığı kaydedildi. Ünlü sanatçının bu nedenle konut dokunulmazlığını da ihlâl ettiği aktarıldı. 

13 yıla kadar hapis cezası

Halil Sezai'ye yöneltilen suçlamalar şu şekilde:

Silahla tehdit etme,

Aleni bir şekilde hakaret etme,

Silahla kasıtlı olarak yaralama,

Konut dokunulmazlığını delme,

Mala hasar verme.

Ünlü sanatçının bu suçlardan 3 sene 7 aydan, 13 sene 10 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. 

Yorumlar (0)