Halil Sezai için istenen ceza belli oldu!

İstanbul'da 67 yaşındaki komşusunu darbettiği için tutuklanan Halil Sezai'nin 13 yıl 10 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. 

YAŞAM 09.10.2020, 16:50 09.10.2020, 17:17
Halil Sezai için istenen ceza belli oldu!

Olay, İstanbul'un Tuzla ilçesinde meydana gelmişti.

Halil Sezai, yanındaki kişilerle birlikte komşusu Hüseyin Meriç'in evini basmıştı. Ünlü sanatçı, 67 yaşında olduğu öğrenilen komşusunu darbetmişti. 

Söz konusu olayın ardından Halil Sezai, gözaltına alınmış, daha sonra serbest bırakılmasına karar verilmişti. Ünlü sanatçı, yapılan itirazın ardından yeniden gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. 

Halil Sezai için istenen ceza belli oldu

67 yaşındaki komşusunu darbeden Halil Sezai'nin 13 yıl 10 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. 

Halil Sezai de görüntü sunmuştu

Halil Sezai, dosyaya eklenmesi için yeni görüntüler sunmuştu.

Bu görüntülerde, Hüseyin Meriç'in bahçede elinde balta ile beklediği fark edilmişti.

Hüseyin Meriç'in yanına iki kişinin daha geldiği ve birlikte bekledikleri görülmüştü. Daha sonra diğer kişilerin, 67 yaşındaki adamın yanından ayrıldıkları ve söz konusu adamın tek başına beklemeye devam ettiği anlaşılmıştı. 

"Samimiyetten odun uzattım"

Savcılığa ifade veren Halil Sezai, iki yıldır Hüseyin Meriç'i tanıdığını ve kendisiyle birçok kez birlikte yemek yiyip zaman geçirdiklerini söylemişti.

67 yaşındaki adam ile samimi bir ilişkiye sahip olduğunu ve film çekimi için villayı kullanabilecekleri fikrine kapıldığını kaydeden Halil Sezai, kendisini görmeye giderken çiçek aldığını ifade etmişti.

Halil Sezai, Hüseyin Meriç ile samimi oldukları için odun parçasını esprili bir şekilde kendisine uzattığını aktarmıştı. 

Tahliyesi istenmişti

Halil Sezai'nin tutuklama kararına itiraz eden avukatları, Anadolu Sulh Ceza Hâkimliğine gitmiş ve ünlü sanatçının tahliyesini talep etmişti.

Avukatların sunduğu dilekçede, Halil Sezai hakkında verilen tutuklama kararı "hukuka aykırı" olarak nitelendirilmişti. Söz konusu dilekçede, olaya ilişkin görüntülerin yalnızca Hüseyin Meriç tarafından sunulduğu, bu görüntülerde atlama, kırpma ve ses kısılması gibi yöntemlere başvurulduğu belirtilmişti.

Fakat Anadolu Sulh Ceza Hâkimliği, tutuklama kararının hiçbir şekilde hukuka aykırı olmadığını belirterek, itirazı reddetmiş ve Halil Sezai'nin tutukluğunun devam etmesine hükmetmişti. 

Yorumlar (0)