Haksız yere işten çıkartıldığını düşünenler! Bu yıllık izin kararı sizin için 

Bir marketin kasap reyonunda çalışan genç, sosyal medya hesabı üzerinden canlı yayın açtı. Canlı yayın sırasında “1 kilo alana 1 kilo bedava. Hepsini yiyin. İçine çivi koydum. Yiyin de aklınız başınıza gelsin.” diyerek köfteler gösteren genç o arada birini yere düşürdü. Yerdeki yiyecek alıp temiz olanların yanına koydu. Genç kasabın bu davranışı üzerine market yöneticisi, çalışanı kovdu. İş Mahkemesi’ne giderek haksız yere işten çıkartıldığını belirten genç, bu mahkemeden eli boş dönse de Yargıtay, gencin lehine emsal niteliğinde kararı verdi. 

YAŞAM 30.12.2021, 09:27
Haksız yere işten çıkartıldığını düşünenler! Bu yıllık izin kararı sizin için 

Bir marketin kasap reyonunda çalışan genç, sosyal medya hesabı üzerinden canlı yayın açtı. Canlı yayın sırasında “1 kilo alana 1 kilo bedava. Hepsini yiyin. İçine çivi koydum. Yiyin de aklınız başınıza gelsin.” diyerek köfteler gösteren genç o arada birini yere düşürdü. Yerdeki yiyecek alıp temiz olanların yanına koydu. Genç kasabın bu davranışı üzerine market yöneticisi, çalışanı kovdu.  



İş Mahkemesi’nden eli boş döndü 

İş yerinden kovulan genç kasap, İş Mahkemesi’nin yolunu tuttu. İş akdinin haksız yere feshedildiğini belirten genç, yıllık izin ücreti ile kıdem ve ihbar tazminatı almayı talep etti. Marketin avukatı ise gencin sosyal medya hesabı üzerindeki canlı yayını ve yayın sırasında yere düşmüş köfteyi satışa hazır temiz köftelerin arasına koyduğunu belirtti. Markanın kimliğini kötülemek üzere hareket edildiği belirtilen genç, İş Mahkemesi’nden eli boş döndü. Mahkeme, davanın reddine karar verdi. Çalışan sonrasında istinafın yolunu tuttu. Bölge Adliye Mahkemesi, gencin talebini reddetti. 



Yargıtay, emsal karara imza attı 

Bölge Adliye Mahkemesi’nin itirazı sonrasında Yargıtay’ın, genç kasap ve benzer işten çıkarma örnekleri için emsal niteliğinde karar verdiği belirtildi. İşçiye kullandırılmayan yıllık izin sürelerine ait ücretlerin, son ücret üzerinden ödenmesi gerektiğini hatırlatan Yargıtay, İş Mahkemesi tarafından verilen kararı bozdu. 

Yorumlar (0)