Hakkârili gençler, yeni kayak takımlarıyla kayak keyfi yaşadı

Hakkârili gençler yöresel kıyafetlerini giyip Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Kayak Federasyonu tarafından gönderilen profesyonel kayak takımlarıyla köy yamaçlarında kaymanın keyfini yaşadı.

YAŞAM 11.03.2021, 15:35 13.03.2021, 12:57
Hakkârili gençler, yeni kayak takımlarıyla kayak keyfi yaşadı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Kayak Federasyonu, bir süre önce kendi imkânlarıyla elde ettikleri tahta kayak takımlarıyla kayarak verdikleri görüntülerle haberlere konu olan gençleri unutmadı. 

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesine bağlı Aşağı Kayalar Köyü'nde yöresel kıyafetlerini giyip kendi imkânlarıyla yaptıkları tahta kayak takımlarıyla kayan gençler, şimdide tam teşekküllü kayak takımlarıyla kayak yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

Bakanlık ve federasyon gençleri sevindirdi

Daha önce yörede yaygın bulunan ve dayanıklılığıyla bilinen dişbudak ağacını kalıplarla şekillendirip kayak takımına çevirerek kayarken haberlere konu olan gençlerin bu görüntülerinin ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Kayak Federasyonu tarafından gönderilen profesyonel kayak takımları gençlere teslim edildi. 

Kayak takımlarını teslim alan gençler yöresel kıyafetlerini giyip köy yamaçlarında yarışma yaptı. Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı, AK Parti İlçe Başkanı Fahri Şakar ve Gençlik Merkezleri İl Müdürü Şemsettin Uçar’ın da katıldığı yarışmada dereceye giren gençlere çeşitli hediyeler verildi.
 

Yorumlar (0)