Hakkâri Çukurca şehidi törenle uğurlandı

Hakkâri ilinin Çukurca ilçesindeki araç kazasında şehit olan piyade er Muhammet Emin Kotanoğlu'nun naaşı, memleketi Bursa'ya uğurlandı.

YAŞAM 08.10.2019, 11:40
Hakkâri Çukurca şehidi törenle uğurlandı

Önceki gün Hakkari ilinin Çukurca ilçesindeki araç kazasında yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan piyade er Muhammet Emin Kotanoğlu için Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Fatih Bülbül Kışlası'nda tören düzenlendi.

Şehit piyade er Muhammet Emin Kotanoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu tören alanına getirildi. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şehit piyade er Muhammet Emin Kotanoğlu'nun hayat öyküsü okundu, şehide ve tüm şehitlere dualar edildi.

Şehit piyade er Muhammet Emin Kotanoğlu'nun tabutunun, birlikte görev yaptığı silah arkadaşlarının omzunda konduğu helikopter, Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na hareket etti.

Şehit piyade er Muhammet Emin Kotanoğlu'nun naaşı, Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Fatih Bülbül Kışlası'ndaki törenden sonra Türk Hava Kuvvetleri uçağıyla memleketi Bursa'ya yolcu edildi.

Şehit piyade er Muhammet Emin Kotanoğlu için düzenlenen törene, Hakkâri Valisi İdris Akbıyık, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Muammer Alper, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Hakkâri İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Hakkâri vali yardımcıları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum amirleri, asker ve polisler katıldı.

Yorumlar (0)