Hakan Özoğuz kimdir? Hakan Özoğuz’un hasta mı?

Bir süredir hayranları tarafından konserlerde görülemeyen Athena grubu gitaristi Hakan Özoğuz'un lenfoma olduğu ve hastanede tedavi altına alındığı açıklandı. Haberin açıklanmasının sonrasında ise birçok kişi Hakan Özoğuz kimdir? Hakan Özoğuz’un hastalığı nedir? gibi soruları araştırmaya başladı. İşte Athena grubu gitaristi Hakan Özoğuz’un hayatı ve kariyeri hakkında ayrıntılar...

YAŞAM 20.09.2022, 13:27 21.09.2022, 09:11
Hakan Özoğuz kimdir? Hakan Özoğuz’un hasta mı?

Athena, birçok kişi tarafından sevilen bir müzik grubu olarak bilinmekte. Ancak gelen son hastalık haberi grubun sevenlerini üzdü. Hem Gökhan Özoğuz'un ikiz kardeşi olan hem de grubun gitaristliğini yapan Hakan Özoğuz lenfomaya yakalandı. 45 yaşında olan Hakan Özoğuz’un bir süredir konserler sırasında bulunmaması dikkatlerden kaçmamıştı. Peki, Hakan Özoğuz kimdir? Hakan Özoğuz’un hastalığı nedir? İşte detaylar…

Hakan Özoğuz kimdir?

11 Ekim 1976 senesinde dünyaya gözlerini açan Hakan Özoğuz, İstanbul’un Fenerbahçe semtinde yaşantısına başlamıştır. Aslen Gaziantepli olan gitarist Özoğuz’un babası Ahmet Özoğuz’dur. Eğitim sürecinde açıköğretim fakültesinde okudu. Müzisyen olmak için küçük yaşlarından beri hayaller kuran Özoğuz’a en büyük destek dedesinden geldi.

15 yaşındayken gitar çalma konusunda eğitim almaya başlayan Hakan Özoğuz, 2006 senesinde ikiz kardeşi ile 4 seneliğine müzik eğitimi için Londra’ya gitti.

Hakan Özoğuz kariyer hayatı

Futbol tutkunlarının tezahüratı durumuna gelen “Holigan” şarkısının sonrasında Athena dördüncü video klibini ise “Tarlaya Ektim Soğan” isimli şarkı için çekti.

Holigan albümünün içerisinde yer alan aynı isimli şarkısı ise futbol maçlarında vazgeçilmez sloganlar arasına girdi. A Millî Basketbol takımı adına besteledikleri “12 Dev Adam” şarkısı ile basketbol takımına bir sembol kazandıran grup, başarıları ile adından oldukça söz ettirmiştir. Grup asıl başarısını ise 2000 senelerinde elde etti. “Tam Zamanı Şimdi” ismini verdikleri albüm içerisinden birden fazla hit çıkarmayı başaran grubun “Aşk Meşk Yok”, “Macera” ve “Palavra” şarkıları birçok kişi tarafından söylenmeye başladı.

Eurobasket 2001 ve 32. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası sırasında bütün Türkiye “On İki Dev Adam” şarkısı ile adeta tek yürek haline geldi. Athena bu proje noktasında oluşturduğu aynı isimli şarkı ile zirvede bulunan tek isim haline gelmiş ve kurulduğundan bu zamana kadar kariyeri açısından en başarılı zamanına imza atmıştı.

2004 yılında ise Eurovision Şarkı Yarışması sırasında Türkiye'yi For Real isimli şarkı ile Türkiye’yi temsil ettiler. Bu şarkı toplamda 195 puan alarak 4’üncü sıraya yerleşti. Bu sayede Türkiye, Eurovision geçmişinde ikinci en yüksek puanı almış oldu.

Hakan Özoğuz’un hastalığı nedir?

Edinilen bilgilere göre, Athena grubunun gitaristi olan Hakan Özoğuz lenfomaya yakalandı. Konserlere çıkamayan Hakan Özoğuz, bir hastanede tedavi altına alındığı ve taburcu edildiği ifade edildi. 45 yaşında olan Özoğuz'un hastalığı için tarafından henüz bir açıklama gelmedi.

Yorumlar (0)