Haftalık hava durumu: sonbahar ve yaz mevsimleri bir arada

Meteoroloji, haftalık hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Rapora göre bu hafta, ülkenin pek çok şehrinde yağışlı hava bekleniyor. 

YAŞAM 18.10.2021, 09:08
Haftalık hava durumu: sonbahar ve yaz mevsimleri bir arada

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 18-22 Ekim haftasının hava durumu tahmin raporlarını yayınladı. Rapora göre sonbahar mevsimi bu hafta kendini iyiden iyiye hissettirecek.  



Karadeniz, Doğu Anadolu, Marmara’nın güneyi ve doğusu ile İç Anadolu’nun kuzey kısımlarında yağışlı ve rüzgarlı hava etkili olacak. Belirtilen bölgelerde hava sıcaklığı gece saatlerinde 2 dereceyi bulurken gündüz saatlerinde ise sıcaklıklar 19 dereceye kadar çıkacak. Çarşamba günü ise bölgedeki yağışlı hava etkinliğini yitirecek. 



Güney kısımlarda sıcaklık ortalama 

Ülkenin güney kısımlarında (Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Ege) hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 1-2 derece üzerinde seyredecek. Bölgede bulutlu hava hakim olacak. Fakat Güneydoğu Anadolu’nun kuzey kısmı ile Akdeniz’in güney kısımlarında gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. Salı gününden itibaren ise bölgedeki sıcaklık yükselecek ve bulutlu hava etkinliğini yitirecek. 



Perşembe günü yaz mevsimi geri dönüyor 

Perşembe gününe kadar karışık olarak seyredecek hava durumu, perşembe günü yerini yaz mevsimine bırakacak. Hafta sonu ise genel olarak güneşli ve sıcak havanın hakim olması bekleniyor. 



Yorumlar (0)