Hafta sonu yağış geliyor! İşte yağış uyarısı yapılan iller...

15 ilde hafta sonu sağanak etkili olacak. Söz konusu yağışların, yüksek sıcaklıklar nedeniyle şiddetli olabileceği konusunda uyarıda bulunuldu. 

YAŞAM 11.09.2020, 15:53 11.09.2020, 16:00
Hafta sonu yağış geliyor! İşte yağış uyarısı yapılan iller...

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan'dan hafta sonu için bazı illere yağış uyarısı geldi. 

NTV Meteoroloji Editörü Çalışkan, 15 ilde hafta sonu kısa süreli sağanağın etkili olacağı konusunda uyardı.

Sel uyarısı!

O illerden bazılarını Bursa, Bolu, Ankara, Antalya, Sakarya, Karabük ve Konya olarak sıralayan Çalışkan, yüksek sıcaklıklar nedeniyle söz konusu yağışların şiddetli olabileceğini ifade etti. 

Çalışkan, cumartesi ve pazar günü yağışlara karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini belirterek, dolu, hortum, yıldırım ve sel gibi olumsuzluklar yaşanabileceğini söyledi. 

İstanbul'da hava nasıl olacak?

Türkiye'nin batısında etkili olacağı tahmin edilen yağışların İstanbul'da da görüleceğini aktaran Çalışkan, İstanbulluları uyardı.

Çalışkan, cumartesi akşam saatlerinden pazar gününe kadar İstanbul'un bazı ilçelerinde şiddetli sağanak beklendiğini kaydetti. 

Marmara'da Sakarya, Bilecek ve Balıkesir'de ani yağışların etkili olabileceğini belirten Çalışkan, Bursa'da da şiddetli sağanak beklendiğini söyledi. 

Çalışkan, Antalya, İzmir'in iç tarafları ve Ankara'da gök gürültülü sağanak geçişleri olacağını ifade etti. 

İç Anadolu'da yüksek sıcaklıkların etkili olacağını belirten Çalışkan, Çankırı, Kayseri ve Konya'da şiddetli yağışların öngörüldüğünü kaydetti. 

Çalışkan, Ege Bölgesi'nde nemin çok fazla olacağını aktararak, Kütahya, Manisa, Muğla ve Aydın'da gök gürültülü sağanak beklendiğini ve su baskını tehlikesinin olduğunu söyledi. 

Karabük, Zonguldak, Düzce ve Bolu'da şiddetli sağanağa karşı önlem alınması gerektiğini kaydeden Çalışkan, Samsun ve Trabzon'un iç taraflarında yağışların kısa süreli olarak etkisini göstereceğini belirtti. 

Çalışkan, Türkiye'nin doğusunda yüksek sıcaklıkların etkisini göstermeyi sürdüreceğini ekledi.

Yorumlar (0)