“Haçiko” filmi, İzmir’de gerçek oldu!

Hikayesi Japonya’da geçen “Haçiko” filmi, İzmir’de gerçek bir hale büründü. 3 yıl önce hayatını kaybeden Tuncel Öğüt’ün köpeği ‘Şeker’, sahibiyle yaşadığı evin apartmanı önünden ayrılmıyor ve 3 yıldır onu bekliyor.

YAŞAM 06.01.2021, 13:44 07.01.2021, 10:35
“Haçiko” filmi, İzmir’de gerçek oldu!

İzmir’in Konak ilçesinde bulunan Piri Reis Mahallesi'nde, 1987 yapımı Japon yönetmen Seijirō Kōyama’nın yönettiği ve Richard Gere’in başrolünde oynadığı “Haçiko” filminin hikayesine benzer bir olay yaşanıyor.

2012 yılında bir köpek sahiplenmek isteyen Tuncel Öğüt adındaki vatandaş, ‘Şeker’ adını verdiği köpeği ile yaşamaya başladı. Su altı sporları ve yamaç paraşütüyle ilgilenen Öğüt, Mart 2018'de 62 yaşındayken hayatını ne yazık ki kaybetmişti. Saruhanlı’nın Çınaroba Mahallesi'ndeki 1120 rakımlı Çal Dağı’nda yamaç paraşütü atlayışı yapan Öğüt, atlayış sırasında kayalıklara çarpmıştı. Ters rüzgarın kurbanı olan Öğüt’ün cesedi jandarma, AFAD ve AKUT çalışmaları sonucunda bir gün sonra bulunabilmişti. 

Şeker, oturduğu apartmanı terk etmedi

Öğüt’ün köpeği ‘Şeker’ ise yetim kalmış, ama 3 yıldır oturduğu apartmanı terk etmemişti. Vefalı köpek Şeker ile her gün Öğüt'ün ablası Nesrin İlhan ve Öğüt ‘ün komşuları da ilgileniyor. Kardeşini kaybedişinin acısını hala hissettiğini belirten Nesrin İlhan, Şeker’in ona kardeşini hatırlattığını ve ömrü yettiğinde Şeker’e bakacağını belirtti.

Şeker’in kardeşi ile oturdukları apartmandan ayrılmadığını belirten İlhan, Şeker’i Kardeşi Tuncel Öğüt’ün bir hatırası olarak gördüğünü ve Şeker’in aman zaman apartmanın üst katına bakarak havladığını ve belki de Öğüt’ü hatırladığı için böyle bir şey yaptığını söyledi.
 

Yorumlar (0)