Haçı çıkarayım derken canı çıkıyordu

Fatih Balat sahilinde haç çıkarma töreni sırasında fenalaşan Yunanistan vatandaşı hastaneye kaldırıldı.

YAŞAM 06.01.2020, 14:57
Haçı çıkarayım derken canı çıkıyordu

Fatih Balat sahilinde haç çıkarma ayini için denize atlayan Yunanistan vatandaşı bir kişi, aşırı soğuk suyun etkisiyle fenalaştı ve boğulma tehlikesi yaşadı. Denizden baygın halde çıkartılarak hastaneye kaldırılan Yunanistan vatandaşının hayati tehlikeyi atlatamadığı öğrenildi.

Hristiyan inancına göre Hz. İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü sebebiyle Balat'taki Fener Rum Patrikhanesi'nde ve Yeniköy'deki Panayia Rum Ortodoks Kilisesi'nde ayin gerçekleştirildi.

Ayin sonrası Fener Rum Patriği Bartholomeos, cemaat ve din adamlarının oluşturduğu kortej ile beraber dualar eşliğinde Balat sahiline doğru yürüdü.

Hipotermi geçirdi

Burada düzenlenen tören ise denize haç atılmasıyla başladı. Haçın denize atılmasıyla teknede bekleyen insanlar topluca denize atladı. Bu esnada denize atlayanlardan Yunanistan vatandaşı olduğu öğrenilen bir şahıs, soğuk suyun etkisiyle hipotermi geçirdi.

Durumu fark eden deniz polisleri, denizin içinde fenalaşan ve boğulmak üzere olan Yunanistan vatandaşı kişiye yardım için suya atladı.

Denizden çıkartılan şahıs hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yorumlar (0)