Hacı adaylarına müjde!

HURSAD Başkanı Diyaeddin Şahin, Suudi Arabistan'ın Türkiye'den gelen hacı adaylarına 3 yıl boyunca ambargo uygulayacağı iddiaları hakkında konuştu.

YAŞAM 22.10.2019, 10:20
Hacı adaylarına müjde!

Hac Umre ve Seyahat Acentaları Derneği (HURSAD) Başkanı Diyaeddin Şahin, Suudi Arabistan'ın Türkiye'den gelen hacı adaylarına 3 yıl boyunca ambargo uygulayacağı iddialarını yalanladı. 

14 Ekim'de bir Twitter hesabı tarafından gündeme getirilen iddianın, bir gün boyunca sosyal medyada tartışıldıktan sonra tweetin ertesi gün silindiğini söyleyen şahin, bu iddiaların art niyetli olduğunu, bir amaca hizmet için ortaya atıldığını söyledi.

HURSAD Başkanı Şahin, iddialarla ilgili "Üzülerek görmekteyiz ki söz konusu yalan iddiayı birkaç basın ve yayın kuruluşu da doğrulatmayarak haber değeri görüp yayımlamıştır. Suudi Arabistan'ın ülkemize 3 yıl boyunca hac ambargosu uygulayacağı iddiası gerçek dışıdır. Türkiye'den 3 yıl boyunca hacı adayı kabul edilmeyeceği yönünde Suudi Arabistan yönetiminin yaptığı herhangi bir açıklama yoktur. Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığının internet sitesinden de konu ile ilgili bir açıklama bulunmamaktadır. Suudi yönetiminin de resmi bir açıklaması mevcut değildir. HURSAD olarak söz konusu bu ve benzeri iddialarla ilgili gerek derneğimiz gerekse ilgili kurumların yapacağı açıklamalara önem verilmesi gerektiğini kamuoyuna duyurmayı zaruri buluyoruz" dedi.

Yorumlar (0)