Hablemitoğlu suikastının katil zanlısı Göktaş için kırmızı bülten kararı

Türkiye'nin talebi sonrasında, Necip Hablemitoğlu cinayetinin katil zanlılarından olan kaçak emekli Albay Levent Göktaş hakkında Interpol tarafından kırmızı bülten çıkarıldığı açıklandı.

YAŞAM 31.08.2022, 16:49
Hablemitoğlu suikastının katil zanlısı Göktaş için kırmızı bülten kararı

18 Aralık 2002 tarihinde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun cinayet zanlılarından olan firari emekli Albay Mustafa Levent Göktaş adına Interpol tarafından kırmızı bülten çıkarıldı.

Talep gönderildi, Interpol kabul etti

EGM ve Adalet Bakanlığınca, Göktaş hakkında kırmızı bülten istemi 27 Ağustos tarihinde Interpol Genel Sekreterliğine yollanmıştı. Bu isteğin sonrasında Interpol Genel Sekreterliği tarafından Hablemitoğlu cinayeti zanlılarından olan emekli albay Göktaş adına kırmızı bülten çıkarıldı.

Göktaş için daha öncesinde Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliğince "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" ve "tasarlayarak öldürme" suçlarından yakalama emri verilmişti.

Ne olmuştu?

Ankara’da yaşayan Hablemitoğlu, 18 Aralık 2002 tarihinde evinin önünde tarafına gerçekleştirilen suikast sonucunda yaşamını yitirmişti. Zanlılardan kırmızı bültenle aranan Nuri Gökhan Bozkır, MİT tarafından yakalanmış ve Türkiye'ye getirilmişti. 27 Ocak tarihinde emniyete gönderilen Bozkır, 8 Şubat günü "tasarlayarak öldürme" ve "örgüt üyeliği" suçlarından tutuklanmıştı.

Nuri Gökhan Bozkır ile görüşme halinde olduğu sebebiyle 6 kişi de 3 Şubat günü gözaltına alınmıştı. Bu kişilerden 3'ü ifade verdikten sonra gönderilirken, 2'si 15 Şubat tarihinde tutuklanmıştı. Biri ise adli kontrol koşuluyla serbest kalmıştı.

Yorumlar (0)