Güreşleri kaybeden deve, Kurban Bayramı'nda bıçak altına yatacak

Uzun seneler boyunca sahalarda mücadele eden pehlivan deve, güreşlerde mağlubiyetler alınca Kurban Bayramı öncesi satışa çıkarıldı.

YAŞAM 13.06.2021, 20:21 14.06.2021, 12:09
Güreşleri kaybeden deve, Kurban Bayramı'nda bıçak altına yatacak

Bursalı çiftlik sahibi Mehmet Verep, bu sene Kurban Bayramı'nda satmak üzere deve getirdi. 8 yaşında olan deve senelerce sahada güreşlere çıktı. Son dönemde katıldığı güreşlerde yenilince sahibi tarafından kurbanlık olarak satışa çıkarıldı. Bursalı besici, İzmir'in Bergama ilçesinden aldığı deveyi Bursa'ya satmak için getirdi. Canlı ağırlığı yaklaşık olarak 800 kilogram olan deveye müşteri aranıyor. Pehlivan deve, bu Kurban Bayramı'nda büyük olasılıkla bıçak altına yatacak.

30 bin lira isteniyor

Bu sene kurbanda satmak için kurbanlık deve getirdiklerini dile getiren Mehmet Verep, "Bu sene bir değişiklik olsun diye kurbanlıklarımıza deve de ekledik. Bu deveyi İzmir Bergama'dan buraya kadar getirdik. Devemiz 6 yıl boyunca sahalarda güreşmiş. Güreşlerde mağlubiyetler alınca sahibi tarafından satışa çıkarıldı. Ben de kendisinden aldım. Kurban Bayramı için deveyi satışa sundum. Bu devemiz 2013 yılında doğdu, şu anda 8 yaşında. Canlı ağırlığı 800 kilogram. 30 bin TL'ye satacağım." sözlerini sarf etti.



Yorumlar (0)