Güreş ağası parayı katırla taşıdı

Çanakkale'ye bağlı Lapseki ilçesinin Çardak beldesinde bu sene 288'incisi gerçekleştirilen Çardak Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde ağalık unvanını kazanan Seyhan Aslan, katıra yüklediği ağalık parası 1 milyon 17 bin TL'yi Çardak Belediye Başkanı'na teslim etti.

YAŞAM 04.10.2022, 20:53
Güreş ağası parayı katırla taşıdı

Tarihi güreşlerde üç senedir art arda ağalık yapan Aslan, altın kemerine kavuşmasının akabinde ağalık yarışında iş insanı Mesut Öner ile karşılaştı.

Ağalık parasını katıra yükledi

Finalde galibiyete ulaşan Aslan, kazandığı ağalık parası 1 milyon 17 bin TL'yi katıra yükleyerek, Çardak sokaklarında zurna ve davul eşliğinde dolaştırıp Başkan Semerci'ye teslim etti.

"Türkiye'nin en büyük üçüncü güreş organizasyonu"

Paraları güreş ağasından teslim alan Semerci, para tesliminin farklı bir mizansenle gerçekleştirdiğini ifade etti. 

Bunun ülkemizde ilk defa yapıldığını düşündüğünü kaydeden Başkan Semerci, "Buradaki asıl amaç, ilçemizdeki güreşleri Türkiye'ye tanıtmak ve bazı dedikoduların önüne geçmek. Asıl hedefimiz bu. İlçemizdeki güreşler gerçekten çok önemli. An itibarıyla Çardak güreşleri ülke genelinde gerçekleştirilen güreşler arasında üçüncü sırada." dedi. 

"Ata sporumuza destek veren herkesi seviyoruz"

Aslan ise bu sene kendisinin final senesi olduğunu kaydederek, "Üçüncü senemde altın kemeri kazandım. Dördüncü senemde 1 milyon 17 bin TL gibi yüksek bir meblağ ile güreş ağası seçildim ve emaneti teslim ettim. Bu süreçte birtakım dedikodular yapıldı. Ben yalnızca ona üzüldüm. Keşke bunlar hiç yaşanmasaydı. Ağalık vermekle olur, vermeye de devam ediyor ve devam edeceğiz. Biz beldemizi seviyoruz. Güreşi seviyoruz. Ata sporumuza destek veren herkesi seviyoruz. Güreşçi de bizim, cazgır da bizim, pehlivan da bizim, ağa da bizim. Hepsi bizim dostumuz." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)