Gurbetçilerin hasret yolculuğu!

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının 'hasret' yolculuğu başladı.

YAŞAM 30.06.2019, 16:04
Gurbetçilerin hasret yolculuğu!

Yıllık izinlerini memleketlerinde geçirmek üzere çalıştıkları ülkelerden yola çıkan Türk vatandaşları Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapmaya başladı.

Yurt dışında yaşayan Türkler, yıllık izinlerini memleketlerinde geçirmek üzere ana vatanları Türkiye'ye akın etmeye başladı.

Yıllık izinlerini memleketlerinde geçirmek üzere çalıştıkları ülkelerden yola çıkan Türk vatandaşları genellikle Kapıkule Sınır Kapısı üzerinden Türkiye'ye giriş yapıyorlar.

İzinleri 4 ile 8 hafta arasında değişen yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlardan uçak dışında, ülkelerinde araçlarıyla seyahat edebilmek için kara yolunu tercih edenler, yüzlerce kilometreyi aşarak kimi 3 kimi 4 günde Türkiye'ye ayak basıyor.

"Vatan hasreti engel tanımaz"

Almanya'dan eşiyle gelen Zekiye Akkoç, Anadolu Ajansı (AA) muhabirine yaptığı açıklamada, yaz tatilini Ankara ve Trabzon'da geçireceklerini dile getirdi.

Yollarda çok yorulduklarını ancak Türkiye'ye giriş yapmanın mutluluğunun her türlü sıkıntıya değer olduğunu dile getiren Zekiye Akkoç, "Vatan özlemi hiç bitmiyor, Ankara'ya gideceğiz, oradan Trabzon! Büyüklerimizle buluşacağız ve akrabalırımzla hasret gidereceğiz. Yollar ne kadar yorucu olsa da vatan hasreti Türkler için engel tanımıyor." şeklinde duygularını paylaştı.

Yaz tatilini Denizlide geçirecek olan Burak Ünlü isimli Türk vatandaşı da her sene bu yol çilesini çektiklerini ancak vatana dönmenin her şeye değer olduğunu ifade etti.

Bir süre kuyrukta bekleyen Almanya'da yaşayan Türk vatandaşları, işlemlerinin ardından Kapıkule'den giriş yaparak tatillerini geçirecekleri memleketlerine doğru hareket etti.

Yorumlar (0)