Gurbetçiler ülkelerine dönüyor: Uzun araç kuyrukları oluştu

Türkiye'deki yakınları ile beraber zaman geçiren gurbetçiler, senelik izinlerinin bitmesi üzerine Avrupa’ya dönüş yapmaya başladı. Yoğunluk gurbetçilerin kullandığı Kapıkule Sınır Kapısı’nda uzun araç kuyrukları oluşturdu.

YAŞAM 18.08.2022, 17:42 19.08.2022, 13:42
Gurbetçiler ülkelerine dönüyor: Uzun araç kuyrukları oluştu

Yaz tatillerini sevdikleri ile geçiren gurbetçiler, senelik izinlerinin dolması üzerime hayatlarını sürdürdükleri Avrupa ülkelerine dönmeye başladı. Geri dönüş yoluna koyulan gurbetçiler, Edirne'den Bulgaristan'a geçiş yapılan Kapıkule Sınır Kapısı'nda uzun araç kuyrukları oluşturdu.

Hüzün ve gözyaşı ile ayrıldılar

Sevinçle giriş yaptıkları Kapıkule’den gözyaşı ve hüzünle ayrılan gurbetçiler, Kapıkule’den çıkış yapmak için kendilerine sıra gelmesini bekliyor.

“İçimiz buruk”

Mersin'den hayatını sürdürdüğü Polonya'ya dönüş yapan gurbetçi Orçun Kaya, "Bütün ailem burada. Bu yüzden içimiz bir nebze olsun buruk. Şimdi de diğer memleketimiz haline gelen Avrupa'ya geri dönüş yapıyoruz. Arabayla yolculuk yapmak fazlasıyla hoşumuza gidiyor. Türkiye'de geçiş durumunda problem yaşamıyoruz. Ancak Macaristan ve Bulgaristan'da çok uzun süreler sıra beklemek zorunda kalıyoruz.” dedi.

“Türkiye’deki dostluğu bulamıyoruz”

Polonya'ya dönüş yapmak için yola koyulan gurbetçi İsmail Akar, "1 sene boyunca çalışıyoruz, sonrasında ise özlem dolu bir şekilde memleketimize geri geliyoruz. Ailemizle hasret gideriyoruz. Bir hafta ya da bir ay kadar kalıyoruz. İçimizde bir burukluk oluşuyor. Gurbette yaşamak oldukça zor. Biz burada vatanımızı bırakıyoruz. Türkiye’ye geldiğimizde de buradaki insanlar bizi çok zengin görüyorlar. Ancak biz Türkiye'deki komşuluğu ve dostluğu orada asla bulamıyoruz. Şu an Ukrayna ve Rusya arasında bir savaş yaşanıyor. Bizim ülkemizde herhangi bir sorun yok. İnşallah yaşanan bu kötü günleri geçirip daha iyi günlere adım atacağız.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)