Gurbetçiler geliyor

Yüzlerce gurbetçi sınırdan geçebilmek için uzun saatler Edirne sınır kapısında kuyruk oluşturdu.

YAŞAM 25.07.2021, 20:54 25.07.2021, 21:01
Gurbetçiler geliyor

Yaz aylarını Türkiye’de geçirmek isteyen yüzlerce gurbetçi, Edirne’de sınır kapısında yoğunluğa sebep oldu.

Kapıkule’de bayram sonrası gurbetçi yoğunluğu yaşandı. Yaz aylarını Türkiye’de geçirmek isteyen çok sayıda gurbetçinin kapı geçişleri sürüyor. Uzunca araç kuyruklarının görüldüğü kapıda çeşitli işlemler sonrası gurbetçiler ülkeye giriş yapıyor. Yorucu ve uzun süreç sonrası Türkiye’ye ayak basan gurbetçiler Türkiye’ye kavuşmalarından ötürü yorgunluklarından arındıklarını kaydetti.

“Geçtiğimiz sene koronavirüsten dolayı ülkeye gelemedik”

Uzun süren yolculuk sonrası Türkiye’ye ulaştıklarını söyleyen Fatih Zırh, “Dün sabah saatlerinde yola çıktık. Baya yoğundu yol, özellikle Sırbistan girişinde ve Hırvatistan çıkışında çok fazla yoğunluk vardı, ancak burada insan bayrağımızı görünce yolda çekmiş olduğu bütün dertleri bir anda unutuyor. Ülkesini, bayrağını özlüyor insan. Ülkemiz her şeye değer. Birkaç gün kalacağız İstanbul’da sonra ise Ardahan’a ailemizin yanına gideceğiz. Kapıkule’de ciddi bir yoğunluk var ancak tüm peronlar çalıştığında 1 saatte çıkabiliyoruz.

“Yollar çok kalabalık”

Türkiye’ye gelmek için Fransa’dan yola çıkan gurbetçi Bahri Yayla’ysa, “Çok kalabalık yollar. Hırvatistan ile Slovenya arasında 5 saate yakın süre bekledik, sonra ise Sırbistan’a geldik ve tekrar Kapıkule’de yoğunluk var. Ülkemize gelmek güzel ancak yoğunluktan dolayı yollarda sıkıntı yaşıyoruz. Geçtiğimiz sene pandemiden ötürü gelemedik fakat bu sene normalleşmeyle beraber ülkemize gelebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Her yıl Türkiye’ye geliyoruz”

Fransa Paris’ten yurda gelmek için Kapıkule’de sıraya giren gurbetçi Ayhan Çukur ise “Fransa Paris’te yaşıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da tatil yapmaya geldik ülkemize. Yola dün sabah çıktık, bugün ise buradayız.” dedi.

Yorumlar (0)