Günübirlik alışveriş sonrası Bulgarlar sınır kapısında kuyruk oluşturdu

Günübirlik alışveriş için Edirne’ye Bulgaristan’dan gelenler dönüş için gece saatlerinde sınır kapısında kuyruklar oluşturdu.

YAŞAM 28.03.2022, 12:19 29.03.2022, 11:46
Günübirlik alışveriş sonrası Bulgarlar sınır kapısında kuyruk oluşturdu

Günübirlik olarak Edirne’ye alışverişlerini yapmak için sabahın ilk ışıklarıyla gelen Bulgaristan vatandaşları, geceleyin ülkelerine dönmek için sınır kapısının önünde uzun kuyruklar oluşturdu. İşlemlerinin tamamlanması sonrasında Bulgarlar ülkelerinin yolunu tuttu. Bulgarlar, alışveriş ihtiyaçlarını ülkemizden karşılarken, giyimden gıdaya dek birçok alanda esnafın yüzünü güldürdü.

“Yoğunluğu bilseydik dönüşü ertelerdik”

Bulgaristan Haskova’dan Edirne’ye alışveriş için geldiklerini söyleyen Senayik Hüseyin, “Sabah alışveriş için Edirne’ye gittik. Sınır kapısındaki bu yoğunluğu bilseydik dönüşümüzü başka bir zamana alırdık. Alışverişimizi Edirne’de yaptık. Ev ihtiyaçlarımızı aldık. Sınır kapısında ciddi bir yoğunluk var, bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

“Vatanımıza gelince yüreğimiz kıpır kıpır”

Edirne’de güzel zaman geçirdiğini söyleyen Recai Hamza, “Edirne’ye alışveriş ile gezmek maksadıyla geldik. Türkiye’ye geldiğimiz için çok mutluyuz. Türkiye’ye gelenler çoğunlukla Türklerdir. Ne zaman vatanımıza gelsek yüreğimiz kıpır kıpır. Tam olarak çikolata ve giyim takımı gibi şeyler alıyoruz.” dedi.

Yorumlar (0)