Günü birlik kiraladığı araba, 83 bin TL’ye ve otomobiline mal oldu 

Muğla’da yaşayan Lider Kızıl, 2019 senesinde Denizli’ye gitti ve burada bir firmadan araba kiraladı. Kiralama sözleşmesini imzalarken sözleşmenin altında boş senet olduğunu fark etmeyen 34 yaşındaki şahsın hayatı kabusa döndü. 83 bin TL borçlu çıkan Kızıl, evinin önündeki otomobilinden oldu, şimdi ise avukat avukat gezerek derdine çare arıyor. 

YAŞAM 21.02.2022, 16:32 22.02.2022, 17:38
Günü birlik kiraladığı araba, 83 bin TL’ye ve otomobiline mal oldu 

Muğla Köyceğiz’de yaşayan Turist Rehberi Lider Kızıl, 2019 senesinde iş için Denizli’ye gitti. Burada günübirlik otomobil kiralayan rehber, kiralama sözleşmesi imzaladı. Ancak sözleşmeye imza atarken boş bir senede de imza attığından habersizdi. Ertesi gün otomobili kiralama şirketine teslim eden 34 yaşındaki şahıs, imzaladığı sözleşmenin kendisine verilmediğini ifade etti. O olayın bir şekilde kapatıldığını belirten Kızıl, olayın üzerinden 2 sene geçmişken hayatının şokunu yaşadı.  



İmzaladığı boş senet, hayatını değiştirdi 

2019 senesinde kiraladığı araç sebebiyle 2021 senesinde icra memuru ve jandarmanın kapısına dayandığını belirten Lider Kızıl, nasıl borçlu çıktığını şu cümlelerle anlattı: “Kapımıza gelen ekiplere ne olduğunu sorduğumuzda borcumuzu ödemediğimizi söylediler. Sonra da bana imzamın olduğu senedi gösterdiler. U.E. isminde birine ait aracı kiralamışım. Araç kiralama firmasında attığım imza sebebiyle benim arabamı haczedeceklerini belirttiler. Bu işlemden sonra polise ve jandarmaya gittik ama artık bu işin savcılık boyutuna geldiğini ifade ederek suç duyurusunda bulunmamızı söylediler. Ancak ne yazık ki 10 aydır olayda hiçbir gelişme yaşanmadı.” 



“Olmayan borç yüzünden arabamız çürüyor” 

“Evimin kapısındaki otomobili alıp Yediemin’e çektiler. Otomobilim, benim olmayan borç yüzünden 10 aydır çürümeye terk edildi. Bu süre zarfında 3 farklı dava açtık ancak gününde itiraz etmediğimiz için onları da kaybettik. 61 bin TL olan borç 65 bin TL’ye yükseldi. İcraya yaptığımız itiraza ret yediğimiz için de borcumuz 83 bin TL’ye katlandı. Olmayan borç yüzünden hem borçlu çıktık hem de otomobilimiz çürümeye terk edildi. Elimde, otomobilimin yedek anahtarı ve ruhsatla kaldım. Bizi dolandırdılar. Bu olaydan sonra Denizli’ye gittim, benim gibi bir sürü kişi olduğunu öğrendim. Beni dolandıran kişiyi internette araştırdım toplam 70 milyonluk vurgun yaptığı söyleniyor.” 

Basına konuşan Lider Kızıl’ın annesi, Türk adaletine güvendiğini belirterek oğlu ve kendileri için avukatlardan yardım istedi. 

Yorumlar (0)