Güngören'de 10 daireli bina boşaltıldı

İstanbul Güngören'de 10 daireli bir apartman, balkonda meydana gelen derin çatlat sonrası güvenlik gereği tahliye edildi.

YAŞAM 28.07.2021, 00:37
Güngören'de 10 daireli bina boşaltıldı

İstanbul'da yıkılma tehlikesi altında olan hasarlı binaların, güvenlik gerekçesiyle tahliye edilmesi işlemi devam ediyor.

Bu defa Güngören'de yıkılma tehlikesi olan bir bina tespit edildi.

30 yıllık binada çok sayıda çatlak

Güngören'e bağlı Mareşal Çakmak Mahallesi Orhan Caddesi üzerinde 5 katlı ve içerisinde 10 daire bulunan 30 senelik binada, seneler içinde meydana gelen çatlakların büyümesi neticesinde hasarlar oluştu.

Direklerle destek

Apartman sakinleri, balkonun yıkılma tehlikesine karşı tahta ve demir direkle destek yaptı. Binada meydana gelen görüntü, çevredeki yurttaşlarda tedirginliğe sebep oldu.

Evler boşaltıldı

Güngören Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, ihbar üzerine söz konusu adrese gelerek apartmanda incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından alınan tahliye kararı, apartmanın kapısına asılarak evler boşaltıldı.

Bina sakinleri, belediye tarafından çevredeki otellere yerleştirildi. Öte yandan, binanın yapısal durumu yeniden incelenecek.

Bina sakinlerinden Necip İnci, binanın çok sağlam olduğunu, yalnızca bir balkonda çatlak olduğunu ifade ederek, tahliyeyi gerektirecek bir durumun söz konusu olmadığını savundu.











Yorumlar (0)