Güney Yarımküre’den Iğdır’a kuş göçü başladı 

Güney Yarımküre’de başlayan kış, kuşların Kuzey Yarımküre’ye göçmesine vesile oldu. Doğu Anadolu’nun kuş cenneti Iğdır’a göçen kuşlar, baharın sıcaklığını burada yaşadı. 

YAŞAM 06.04.2021, 17:59 07.04.2021, 11:37
Güney Yarımküre’den Iğdır’a kuş göçü başladı 

Güney Yarımküre’de başlayan kış mevsiminden rahatsız olan kuşlar, baharın sıcaklığını hissetmek amacıyla Kuzey’e göçmeye başlamış durumda. Güney Yarımküre’den Kuzey'deki sıcak alanlara göçen kuşlar, soluğu Iğdır’da alıyor.



Iğdır Üniversitesi Kuş Merkezi Müdürü Erhan Çelik, göçün mart ayında başladığını ve nisan-mayıs aylarında yoğunlaştığını belirtiyor. Haziran ayının sonuna kadar Iğdır’a binlerce kuşun geleceğini ifade eden Çelik, kuşların, Ağrı Dağı Milli Parkı’nın Iğdır kolunda konakladıklarını aktardı.



Iğdır, bulunduğu bölgeden dolayı kuşlar için verimli

Iğdır’ın, İran, Azerbaycan ve Ermenistan’a çokça benzediğini ve bu sebeple de göçmen kuşların uğrak noktalarının başında geldiğini belirten Erhan Çelik, şu anda gelen kuşların “yaz göçmenleri” olduğunu ifade ediyor. Özellikle Iğdır’daki sulak alanların fazlalığının kuşları çektiğini söyleyen görevli, aynı göçün sonbahar döneminde de yaşanacağını söylüyor.

Yorumlar (0)