Güneşli hava Caddebostan'ı 'kısıtlama'dı

Yeni tip koronavirüs (COVID-19) tedbirleri çerçevesinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına karşın sıcak havayı fırsat bilen İstanbul sakinleri, Caddebostan sahiline akın etti.

YAŞAM 31.01.2021, 18:43 01.02.2021, 13:33
Güneşli hava Caddebostan'ı 'kısıtlama'dı

Koronavirüs önlemleri çerçevesinde sokağa çıkma yasağı kısıtlaması uygulamaya konuldu. Fakat Kadıköy Caddebostan sahilinde çok sayıda kişi kısıtlamayı ihlal etti.

Sahile gelen vatandaşlardan bazıları spor yapıp, bisiklet sürdü. Sosyal mesafe kuralını yok sayarak banklara oturup sohbet edenler de yok değildi.

Bazı vatandaşlar evcil hayvanlarını denizde serinletti, bazı vatandaşlar ise bol bol fotoğraf çektirdi. 

"Koronavirüsten korkuyoruz"

Özel çocuğu ile sahile gelen vatandaşlardan Süreyya Çetin, “Benim evladım otizm hastası olduğu için izin alarak sahile getirdik. Biz özel çocuklara sahip aileler olarak bıktık bu durumdan. Benim evladım Emir 9 aydır özel eğitiminden uzak kalıyor. Dışarıya çıkartamaz olduk. Evladımda korkular meydana gelmeye başladı. Özel ailelerin en zorlu dönemi bu, biz koronavirüsten korkuyoruz. Biz hayatımızı kaybedersek, evlatlarımıza bakacak hiç kimse yok.” dedi.

"Her şeyi devletten beklememek gerekiyor"

Kurallar hususunda her şeyin devletten beklenilmemesi gerektiğini dile getiren Çetin, "Caddebostan sahil, parklar, her yer müthiş derecede kalabalık, insanlarımız kurallar hususunda çok gevşek davranmaya başladı. Her şeyi devletten beklememek gerekiyor, biraz kendimiz çaba sarf etmeliyiz. Biliyoruz ki bir koronavirüs diye bir şey var. Gözle görmediğimiz için yok mu? Neden inanmıyoruz varlığına? Yani, birisinin ailesinden biri yaşamını yitirince mi inanacağız. Devlet bu konuda nereye kadar müdahale edebilir? Caddebostan sahilde bisiklete binen, sohbet eden, çay içen var. Adeta her şey var diyebilirim." şeklinde konuştu.







Yorumlar (0)