Güneşe aldanmayın, donuyoruz! O illere sarı ve turuncu kod uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugünkü hava durumu tahmin raporlarını yayınladı. Raporlara göre ülke donuyor. Kış mevsimi geç kalmasına karşın sıcaklıklar ani olarak düşüyor ve soğuk hava dalgası ülkenin doğu ile kuzeyinden giriyor. 11 şehir için turuncu, 8 şehir içinse sarı kodlu uyarı verildi. Özellikle doğu kesimlerde don, çığ ve buzlanma bekleniyor. 

YAŞAM 16.01.2022, 10:41 16.01.2022, 10:53
Güneşe aldanmayın, donuyoruz! O illere sarı ve turuncu kod uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), son değerlendirme raporlarını yayınladı. Doğu, kuzey ve iç bölgelerde çok bulutlu hava hakimken soğuk hava dalgası ülkeye resmen giriş yaptı. Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu ile Doğu Anadolu Bölgelerinde de kar yağışı ile karla karışık yağmur etkili olacak. Ülkenin kalan kesimlerinde ise az bulutlu ancak soğuk hava yaşanacak. 

11 şehir için turuncu alarm verildi 

MGM, Hakkari, Van, Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Sinop, Kastamonu, Bartın, Zonguldak ve Düzce için turuncu alarm verirken Şırnak, Bitlis, Bingöl, Tunceli, Ordu, Samsun, Karabük ve Bolu için de sarı alarm verdi. 



Buzlanma, don ve çığ uyarısı yapıldı 

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü Hakkari, Bitlis ve Van ile çevrelerinde buzlanma ve don beklendiğini bildirdi. Turuncu kodlu uyarı verilen şehir ve çevrelerinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar öğle saatlerinden itibaren Muş, Bitlis ve çevrelerinde yüksek kuvvette esecek. Doğu Anadolu’nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu şehirlerinde özellikle eğimli ve dik yamaçlarda çığ bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde don ve buzlanma görülmesi gündemde. Görüş mesafesi ise hayli düşecek. 

Yorumlar (0)