Gündüz şifa, akşam ağız burun dağıtıyor!

Iraklı kadın doktor, görev yaptığı hastanede gündüz şifa dağıtıyor, akşam öğrencilerine tekvando antrenörlüğü yapıyor.

YAŞAM 23.09.2020, 13:38 24.09.2020, 11:03
Gündüz şifa, akşam ağız burun dağıtıyor!

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Diş Hekimliği yapan 25 yaşındaki doktor Zeyneb Ali, görev yaptığı hastanede gündüz şifa dağıtıyor, açtığı spor merkezinde akşam öğrencilerinin tekvando antrenörlüğünü yapıyor.

Irak Tekvando Milli Takım sporcusu da olan Dr. Zeyneb Ali, uluslararası şampiyonalarda kazandığı 2 siyah kuşağa sahip.

Çocukluk yıllarından beri tekvando sporuna gönül veren Dr. Zeyneb Ali, Irak'ın başkenti Bağdat'ta açtığı nezih spor salonunda her akşam kadınlara tekvando savunma sporunun inceliklerini anlatıyor.

Ailesi şiddetle karşı çıkmış

Tekvando savunma sporunun, yaşadığı coğrafyada kadınlar için "marjinal" görüldüğünü belirten Dr. Zeyneb Ali, tekvandoya 10 yaşında başladığını, küçüklüğünde hep diş hekimi olmak istediğini ancak tekvandodan da kopamadığını söyledi.

Yıllarca tenis, voleybol ve basketbol oynadığını, çok da yarışmalara katıldığını fakat tekvando savunma sporuna ayrı bir ilgisinin bulunduğunu kaydeden Dr. Zeyneb Ali, üniversitede Diş Hekimliği okurken ders bitiminde kendini tekvando salonua attığını, o dönem ailesinin şiddetle tekvandoya karşı çıktığını ve hoş karşılamadığını anlattı.

Ailesinin tepkisi üzerine salona gitmek yerine evde çalıştığını, hocasının da bir süre sonra eve geldiğini, kendisindeki gelişmeyi görünce ailesini ikna ettiğini dile getiren Dr. Zeyneb Ali, "Ailem ikna olunca beni özgür bıraktılar. Ev dışında da tekvando yapmaya başladım. Zamanla birçok müsabakaya katıldım ve birçok ödül aldım." dedi.

Kadınlara tekvando eğitimi veriyor

Diş Hekimliğinin yanı sıra kendi spor salonunda kadınlara özel tekvando eğitimi veren Dr. Zeyneb Ali, Irak'ın başkenti Bağdat'taki merkezde 50 kız öğrencisinin bulunduğunu ifade etti.

Dr. Zeyneb Ali, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle kısıtlamalara uyarak salonunu açmadığını, hekimlik görevine daha fazla ağırlık vermek zorunda kaldığını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)