Günde bir tane örüyor, tanesini 1500 liradan satıyor

Bursa'da havaların iyice soğumaya başlamasıyla birlikte yorgancılarda da hareketlilik yaşanmaya başladı. El emeğiyle üretilen ipek saten yorganlar, 1500 liradan alıcı buluyor.

YAŞAM 12.09.2021, 18:32 13.09.2021, 15:49
Günde bir tane örüyor, tanesini 1500 liradan satıyor

Kentteki tarihi yorgancılar çarşısı, havaların gitgide soğumaya başlamasıyla birlikte hareketlenmeye başladı. Yorgan işlemesi yapan ustalarca el emeğiyle işlenen kuş tüyü ve ipek saten yorganların tanesi 1500 liradan alıcı buluyor. İçleri koyun yünüyle doldurulan ve ipek saten kumaştan yapılan yorganlar, ustalarca el işçiliğiyle ortaya çıkarılıyor. Bir usta günde yalnızca bir yorgan yapabiliyor. Bu özel yorganlar ülke dışından da yoğun rağbet görüyor.

"Sağlığına önem verenler yün yorgan kullanmalı"

Tarihi çarşıda üç kuşaktır yorgancılık yapan Fikret Aslan, "İpek saten yorganlarımızın tanesi 1500 lira. Bu yorganların bu denli değerli olmasının nedeni ise ipek olması. Çünkü işlemek bir hayli zordur. Bu yorganların hepsi el emeğiyle yapılıyor. Makine tarafından yapılan yorganlar 150 liraya satılıyor. Sağlığına önem veren herkes yün yorgan almak durumunda. El işi yorganı ustası günde ancak bir tane yorgan dikebilir. İpek yorgana ek olarak kuş tüyü yorganlarımız da mevcut. Bu yorganlarımızda da fiyat 1500 lira. Bunlar da çok değerli. Ürettiğimiz yorganları dünyanın birçok noktasına ihraç ediyoruz." ifadelerini kullandı.















Yorumlar (0)