Gümüşhane'de yavru ayılar ile gülümseten diyalog

Gümüşhane’de yürüyüşe çıktıkları esnada bahçede oyun oynayan ayıları fark eden şahıslar, ayılara seslenirken, ayılar ile sohbet etme niyetiyle diyalog kuran kişilerin o anları, kameralara yansıdı. 

YAŞAM 18.05.2021, 00:00 19.05.2021, 16:59
Gümüşhane'de yavru ayılar ile gülümseten diyalog

Gümüşhane’nin Dörtkaynak köyünde, gece saatleri sırasında yürüyüşe çıkan Kadir Demirel ile arkadaşları, bahçeden gelen sesler üzerine bahçeye indi.

O anlar kameraya yansıdı

Bahçeye inen şahıslar, bahçede oyun oynayan ayıları fark etti. Şahısların geldiğini fark eden ayılar, bir anda saklandı. Kadir Demirel ile arkadaşları, yanlarında getirdikleri el fenerini ayıların saklandığı yere tutarak ayılara seslenmeye başladı.

Bahçede oyun oynayan ayılar, şahısların geldiğini fark edince saklandı. Kadir Demirel ve arkadaşları, yanlarındaki ışığı ayıların saklandığı yere tutarak seslenmeye başladı.

Gelen sesler üzerine 2 yavru ayı saklandıkları yerden çıkarken, tebessüm ettiren görüntüler ortaya çıktı.

Yavru ayılara seslenen Kadir Demirel, “Burada ne yapıyorsunuz, annenizin yanına gidin. Nerede anneniz?” sözlerini kullandı. Bir süre Demirel’i dinledikten sonra yavru ayılar, annelerinin yanına döndü. Ayıların o anları, cep telefonu kamerasına yansıdı.

“İmkansız bir görüntüydü”

Yavru ayıların o anlarını sosyal medya yayınlayan Demirel, o gece yaşananları şöyle anlattı:

“Köyün içinde arkadaşlarla yürüyüş yaparken birtakım homurtular duyduk. Gece yarısı olduğu için fenerler vardı yanımızda. Tedirgin bir şekilde sesin geldiği bölgeye fenerleri tuttuğumuz anda 2 yavru ayının beraber güreşip oyun oynadıklarını fark ettik. Oyun oynarken fark etmediler bizi. Dolayısıyla biz de onlara seslenince bize yöneldiler. Bu anlar, amatörler tarafından belki de yakalanması imkansız bir görüntüydü. Ayıya bu kadar yaklaşan ya da sohbet edilen bir görüntü daha henüz görmedik. Kısa süre sonra annesi uzaktan bizi fark edince homurdadı  ve yavru ayılar hızlı bir şekilde annelerine doğru kaçtı.”

Yorumlar (0)