Gümüşhane’de kar sürprizi, her yer bembeyaz oldu

Gümüşhane’de yaşayanlar Eylül ayında kar sevinci yaşadı. Şehirde dün gerçekleşen sağanak yağışın ardından ısının da düşmesiyle yüksek yerlerde sabaha karşı kar yağmaya başladı. Yaylaların bazı noktalarında kar kalınlığının 5 santimetreye kadar ulaştığı görüldü

YAŞAM 24.09.2021, 11:36 25.09.2021, 11:07
Gümüşhane’de kar sürprizi, her yer bembeyaz oldu

Eylül ayı daha sona ermeden büyük bir sürpriz yaşayan Gümüşhane’de yüksek kesimler sabah saatlerinde ani kar yağışıyla birlikte bembeyaz oldu.

Son Birkaç gündür mevsim normallerinin altında seyreden soğuk hava ve yağışın etkisi altında bulunan Gümüşhane'de rakımı bin 800 metre ve daha üzeri olan yaylalar tamamen beyaz örtünün altında kaldı. Kar yağışı en çok Kürtün ilçesinin yüksek kesimlerinde tespit edildi.

İlçede ayrıca Kazıkbeli, Güvende ve Çıkrıkdüzü gibi yaylalar ile birlikte, Zigana dağının rakımı yüksek kesimleri ile Kostan Dağı Geçidi de kar yağışına maruz kaldı.

 Şehrin 3 331 metre ile en yüksek yerlerinden biri olan Artabel Gölleri Tabiat Parkı, Abdalmusa tepesi ve Limni Gölü Tabiat Parkı’nda da masal gibi görüntüler oluştu.

 Güneş yüzünü gösterecek ancak…

Yapılan ölçümler sonrasında bazı noktalarda 5 santimetreye ulaşan kalınlıklar tespit edildi. Meteoroloji yaptığı son değerlendirmede Gümüşhane ve çevresinde yağışlı havanın bugün şehri terk ederek güneşe bırakacağı ancak yüksek yerlerdeki kar örtüsünün varlığı sebebiyle sıcaklıkların önümüzdeki günlerde düşebileceği tahmin ediliyor.

 Dün gece hava sıcaklığının zaman zaman sıfırın altında 2 dereceye düşen şehirde, sabah kar yağdığını gören Gümüşhaneliler, yaşadıkları kar sevincini sosyal medyada paylaştı.

Yorumlar (0)