Gülistan için baraj boşaltılıyor

Kayıp üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun bulunması için Uzunçayır Baraj Gölü'nün boşaltılması işlemi devam ediyor.

YAŞAM 04.08.2020, 14:01
Gülistan için baraj boşaltılıyor

Tunceli'de 5 Ocak'ta kaybolan Munzur Üniversitesi Tunceli Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Gülistan Doku'nun bulunması için Uzunçayır Baraj Gölü'ndeki suyun tahliye edilmesi işlemi devam ediyor.

21 yaşındaki Gülistan Doku'nun ailesinin, Diyarbakır'dan Tunceli'ye gelerek kayıp başvurusunda bulunmasıyla başlatılan arama çalışmaları, başvurudan bu tarafa bir gün bile ara verilmeden sürüyor.

Uzunçayır Baraj Gölü'nün kısmen boşaltılması talimatını veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun durumu günlük olarak takip ettiği belirtiliyor.

Bir taraftan Uzunçayır Baraj Gölü'nde kısmen boşaltılma işlemi devam ederken diğer taraftan Tunceli AFAD'ın (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) göl yüzeyinde ve kıyılarda arama çalışmaları da sürüyor.

Gün boyu yapılan arama çalışmalarında bugün de Gülistan Doku'ya ait herhangi bir ize rastlanmazken, Sarı Saltuk Viyadüğü alt kısmındaki suyun tahliyesi için yürütülen çalışmalarda, 3 türbinden su tahliyesi yapılarak barajın 897 olan kotu, minimum seviye olan 885 seviyesine çekilecek.

Birkaç gün içinde barajın suyunun istenilen düzeye indirilmesi öngörülürken, çalışma sonrası Sarı Saltuk Viyadüğü altındaki suyun da çekilmesiyle arama-kurtarma ekipleri, Gülistan Doku'yu arama çalışmalarını göl tabanında ve Dinar Deresi bölgesinde sürdürecek.

Yorumlar (0)