Gülistan'dan 8 gündür tek bir iz bile yok!

Tunceli'de kaybolan Gülistan Doku'yu arama çalışmaları devam ediyor.

YAŞAM 13.01.2020, 16:42
Gülistan'dan 8 gündür tek bir iz bile yok!

Munzur Üniversitesi Tunceli Meslek Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Gülistan Doku için 6 Ocak günü ailesi tarafından kayıp başvurusu yapıldı. 

Arama çalışmalarına Elazığ Emniyet Müdürlüğüne bağlı dalgıçlar, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) görevlileri, polis özel harekât timleri, jandarma su altı arama kurtarma dalgıçları ve Munzur Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Derneği (MUDAK) gönüllülerinden meydana gelen 130 kişi katılıyor. 

Söz konusu çalışmalar, Uzunçayır Baraj Gölü kıyı şeridi ile Dinar Deresi çevresinde yoğunlaştırıldı. Deniz Kuvvetleri ile Jandarma Genel komutanlıkları personeli kameralı su altı robotlarıyla katılırken, polis ekipleri de drone ile çalışmaları destekliyor.

Jandarma, 64 özel harekât polisi ve dedektör köpekleri ile arazide gerçekleştirilen arama çalışmaları, 8'inci gününde devam ediyor. Fakat çalışmalarda Doku'ya ait herhangi bir iz bulunmadı. 

Vali arama çalışmalarını izledi

Tunceli Valisi Tuncay Sonel, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen ile ekiplerin çalışma yaptığı bölgede Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürü Cem Erdoğan'dan bilgi aldı.

Vali Sonel, kamerayla su altında gerçekleştirilen arama çalışmasını da izledi.

Ne olmuştu?

Tunceli'de Munzur Üniversitesi Tunceli Meslek Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi olan kızları Gülistan Doku'ya ulaşmayan ailesi, yaşadıkları Diyarbakır'dan gelerek 6 Ocak günü İl Emniyet Müdürlüğüne kayıp başvurusu yapmıştı.

Polis ekipleri, Gülistan Doku'nun arkadaşları ile görüşmüş ve cep telefonu sinyallerini izlemişti. Kent genelindeki Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS) kayıtlarını inceleyen ekipler, sonuç elde edememişti. 

Yorumlar (0)