Güleda'nın öldürüldüğü apart sessizliğe büründü

Isparta'da üniversite öğrencisi Güleda Cankel'in (19), ayrılmak istediği erkek arkadaşı Zafer Pehlivan (19) tarafından öldürüldüğü aparttaki 12 numaralı oda, soruşturma dâhilinde kapatıldı. Olayın yaşandığı apartta bulunan öğrenciler ise binayı terk etti.

YAŞAM 21.11.2019, 11:35
Güleda'nın öldürüldüğü apart sessizliğe büründü

Isparta'da Fatih Mahallesi'nde bulunan apartın 12 numaralı odasında, 18 Kasım Pazartesi günü saat 11.00 sıralarında gerçekleşen olayda, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Fotoğrafçılık Bölümü öğrencisi Güleda Cankel, ayrılmak istediği erkek arkadaşı Zafer Pehlivan tarafından öldürüldü. 

Güleda'nın boğazını sıktıktan sonra kalbinden bıçaklayarak öldüren Zafer Pehlivan, cinayetten 3 saat sonra polis merkezine giderek teslim oldu. 

17 saat mücadele ettiği öğrenildi

Güleda'nın hayata tutunmak için 17 saat mücadele ettiği, bu sürede 3 defa Zafer Pehlivan'ın elinden kaçmaya çalıştığı öğrenildi. 

19 Kasım Salı günü sorgusunun ardından Isparta Adliyesi'nde sevk edilen Zafer Pehlivan, nöbetçi hakimlik tarafından tutuklanarak Isparta Cezaevi'ne gönderildi. Güleda Cankel, Muğla'nın Menteşe ilçesinde bulunan Ortaköy Mahalle Mezarlığı'nda gözyaşları içinde toprağa verildi.

Apart terk edildi

Vahşi cinayetin yaşandığı öğrenci apartı terk edildi. Cinayetin ardından çok sayıda öğrenci, kaldıkları odalardan ayrıldı. 

Bazı öğrenciler binanın karşısındaki kız yurtlarına yerkeşirken, bazı öğrenciler de başka apart ve yurtlarda kalan arkadaşlarının yanına gitti. Bazı öğrencilerin de aparta yalnızca eşyalarını almak için gelip, ayrıldığı ifade edildi. 

Cinayetin işlendiği binadaki 12 numaralı oda ise soruşturma dâhilinde polis ekipleri tarafından kapatıldı.

Ne olmuştu?

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nde (ISUBÜ) öğrenim gören Güleda Cankel (19), kaldığı apartta eski erkek arkadaşı tarafından önce boğulmak istenmiş, daha sonra bıçaklı saldırıya uğramıştı.

Ağır yaralanan genç kız, yapılan tüm müdahalelere rağmen olay yerinde feci şekilde hayatını kaybetmişti. 

Genç kızın cansız bedeni, daha sonra otopsi yapılmak üzere Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edilmişti. 

Cinayeti işleyen Zafer Pehlivan'ın, "18 Kasım 2019" notuyla sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bitti" yazdığı fark edilmişti. 

Yorumlar (0)