"Gözlerini kapat 'sürprizim var' dedim, bıçakladım"

Eskişehir’de 28 yaşındaki nişanlısını öldüren 22 yaşındaki Zehra A., "Ormana gittik. Orada 'gözlerini kapat, sana bir sürprizim var' dedim. Gözlerini kapatınca bıçakladım" dedi.

YAŞAM 25.02.2020, 16:34
"Gözlerini kapat 'sürprizim var' dedim, bıçakladım"

Aşağıçağlan Mahallesi Kent Ormanı’nda bir erkek cesedi bulunduğu ihbarını alan jandarma ekipleri, olay yerine giderek incelemeler yaptı.

Yapılan araştırma sonucunda Emrah Öztürk (28) ile nişanlısı Zehra A.'nın (22) öğle saatlerinde Kent Ormanına girdiği ve yaklaşık yarım saat sonra Zehra A.'nın ormandan tek başına çıktığı belirlendi. Telefonlara cevap vermeyen Zehra A., olayın ertesi günü Antalya otobüsüne binmek üzereyken kıskıvrak yakalandı.

Nişanlısının ailesiyle, mezarlıkta arama çalışması yapmış

Olayın ardından Zehra A.’nın nişanlısının evine gittiği öğrenildi. Burada olayı saklayan Zehra A.’nın aile ile birlikte kayıp olan nişanlısını aradığı ve aileyi yakında bulunan mezarlığa yönlendirdiği ortaya çıktı. 

Adliyede ifadesini değiştirdi

Olayın ardından gözaltına alınan şüpheli Zehra A., jandarma ekiplerine verdiği ifadeyi adliyede değiştirdi. Zehra A.’ın jandarmada verdiği ilk ifadede, "Ormana gittik. Orada 'gözlerini kapat, sana bir sürprizim var' dedim. Gözlerini kapattıktan sonra ilk önce karnından, ardından yere düşünce diğer yerlerinden bıçakladım. Ölmeyince boğazını kestim" dediği bildirildi.

"Bana yanaşınca boğuşmaya başladık"

Fakat Zehra A., adliyede verdiği ifade de ise "Bana yanaşınca boğuşmaya başladık. Bu sırada boğazından yaraladım" dediği öğrenildi. Zehra A., adliyede verdiği ifadenin devamında ise, "Daha önce başımdan bir nişan geçti. O nişanı attım. Orada da nişanlımı bir araba içinde yaraladım. ikinci kez Emrah ile nişanlandık. Bununla da olmayacağını söyledim. Ancak ailem bana nişan atarsam ölümün çıkacağını söyledi. Aile baskısı olmuştu. İki aile de nişanı atmaya razı değil. Emrah bana, ‘Mezarlığa seni götürüyorum’ deyip kent ormanına götürdü. Yanaşmaya çalıştı. Ben de olmayacağını söyledim. Bıçak çıkarttı. Ben her zaman yanımda bıçak taşırdım. Ancak Kars’ta taşırım. Buraya perşembe günü geldim. Ondan yanımda getirmedim. Emrah ile boğuşmaya başlayınca boğazından yaraladım ve kaçtım. Ben evlenmek istemedim, okumak istiyordum. İkinci olunca buna mecbur kaldım” dediği ileri sürüldü.

"Anlatılanların hepsi yalan, bir nedeni var”

Tutuklanarak cezaevine gönderilen Zehra A., adliye çıkışında gazetecilerin "Neden öldürdünüz’ sorusuna ‘Anlatılanların hepsi yalan. Bir nedeni var” yanıtını verdi.

Yorumlar (0)