Gözler Meteoroloji’ye çevrildi: Yılbaşında kar yağacak mı? 

Yılbaşı denilince akla öncelikle lapa lapa kar altında kalmış sokaklar ve ışıklı süslemeler geliyor. Türkiye'nin dört bir yanı yeni yıla hazır, ışıklandırılmaları tamamlanmış şekilde beklerken eksik olan tek şey için gözler Meteoroloji’ye çevrildi. Bu yılbaşında kar yağacak mı?  

YAŞAM 28.12.2021, 08:03 28.12.2021, 08:36
Gözler Meteoroloji’ye çevrildi: Yılbaşında kar yağacak mı? 

2022 senesine kar manzarası ve rengarenk ışıklandırmalar arasında girmek isteyenler, 31 Aralık 2021’de kar yağıp yağmayacağına dair Meteoroloji’nin internet sitesinde cevap aramaya başladı. Yurdun doğusu ve yüksek kesimleri bembeyaz örtüyle kaplanırken şehirlerin boş kalması insanları üzse de Meteoroloji, bu üzüntüyü ikiye katladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu sene yılbaşında kar yağmayacağını açıkladı.  



Kar yok don ve buzlanma var 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bildirilen hava durumu tahmin raporlarına göre başta Ankara, İzmir ve İstanbul olmak üzere pek çok şehirde kar yağışı beklenmiyor. Fakat yurdun büyük kesiminde buzlanma, don ve sis hakim olacak. Hava sıcaklıklarının özellikle batı ve iç kesimlerde aniden artması, kar yağışını doğu bölgesine kaydırdı. Yurdun batı kesiminde ılıman hava hakim olurken sağanak yağış görülme ihtimali bulunuyor. 



Marmara ve Ege’de sıcaklık yükseliyor 

Yılbaşı tahminlerine göre Marmara ve Ege Bölgelerinde sıcaklıklar, 5 derece kadar yükselecek. Diğer kesimlerde de sıcaklıklar, mevsim normallerinde seyredecek. 

Yorumlar (0)