Görme engeline rağmen, paraşütle uçma hayalini gerçekleştirdi!

Görme engelli ve Rehber Köpekler Derneği Kurucu Başkanı avukat Nurdeniz Tunçer, uzun zamandır kurduğu yamaç paraşütüyle uçma hayalini gerçekleştirdi. Biraz heyecanlandığını ama hiç korkmadığını söyleyen Tunçer’in o anları, aksiyon kamerası tarafından kaydedildi.

YAŞAM 27.02.2021, 13:34
Görme engeline rağmen, paraşütle uçma hayalini gerçekleştirdi!

Yamaç paraşütüyle uçmak hayaliydi, bu hayalini gerçeğe çevirdi! İzmir doğumlu avukat Nurdeniz Tunçer, uzun süredir hayali olan bir şeyi, duruşma için geldiği Fethiye’de gerçeğe çevirdi! Aynı zamanda Rehber Köpekler Derneği Kurucu Başkanı da olan Tunçer, yamaç paraşütüyle uçma hayalini Fethiye’de bulunan Ölüdeniz ve Kelebekler Vadisi üzerinde gerçeğe çevirdi. Tunçer’e paraşüte beraber bindiği pilot da, uçuş sırasında pilotun manzaranın güzelliğini anlattı.

30 yaşından sonra, görme yetisini kaybetti

Çocukken yaşadığı bir hastalık nedeniyle görme yetisini 10 yaşından sonra kaybetmeye başlayan Nurdeniz Tunçer, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 30 yaşından itibaren hiçbir şekilde göremedi. Pek çok şirketin avukatlığını üstlenen Tunçer, Amerika’ya giderek yabancı dil eğitimi de aldı. Bu sırada kendi gibi görme engeli olan kişileri de düşünerek  Rehber Köpekler Derneği’ni kurdu.

Bir duruşması için birkaç gün önce Muğla Fethiye’ye gelen Tunçer, çok uzun zamandır hayali olan yamaç paraşütü etkinliğini, tam da zamanını yakalamışken yapmaya karar verdi. 1700 metrelik pistten ikili uçuş yapan Tunçer, uçuşu yamaç paraşütü pilotu Barış Aksoy’un desteğiyle gerçekleştirdi.

“Engelli bireylerin kişisel gelişimi çok önemli”

30 dakika boyunca Ölüdeniz semalarında ve Kelebekler Vadisi üzerinde paraşütle uçan Tunçer, inişini Belcekız Plajı'ndaki gerçekleştirdi.  Tunçer’in uçtuğu anlar ise, aksiyon kamerasıyla kaydedildi. Paraşüt pilotu Aksoy’un manzarayı anlatmasıyla uçuşu gerçekleştiren Tunçer, oldukça heyecanlandığını ama hiç korkmadığını söyledi. Fırsat eşitliğinin önemli olduğunu belirten Tunçer, engelli bireylerin kişisel gelişimlerinin çok önemli olduğuna dikkati çekti.



Yorumlar (0)