Görenleri hayrete düşüren böcek türü: insan yüzlü örümcek 

Haziran ayının girmesiyle birlikte pek çok şehirde görülmeye başlayan insan yüzlü örümcek, herkesi hayrete düşürüyor. Bu örümcek türü şimdiye kadar Türkiye’de yalnızca 7 kez görüldü, 8. ise Bursa’da ortaya çıktı. 

YAŞAM 28.06.2021, 10:10 29.06.2021, 09:30
Görenleri hayrete düşüren böcek türü: insan yüzlü örümcek 

Türkiye’de şimdiye kadar yalnızca 7 kez görülen ve 8.’si de Bursa’da ortaya çıkan insan yüzlü örümcek, görenleri hayrete düşürmeye devam ediyor. Tarım ve hayvancılık işleri ile uğraşan ve Bursa’da yaşayan Enes Öz isimli vatandaş tarafından bulunan örümceğin sırrı ise henüz anlaşılabilmiş değil. 



Endemik tür olduğu sanılan ve bilimsel adı “thomisus onustus” olan örümceğe tarım arazilerinde ve yeşillik alanlarda rastlamak mümkün. 



“Acı yavşan otları arasında buldum” 

Örümceği bulan Enes Öz ise şu şekilde konuşuyor: “Babam şeker hastası. Onun için düzenli olarak dağlardan acı yavşan otu topluyorum. Otları araca koyduktan sonra arasından insan yüzlü örümceğin çıktığını gördüm. Çiftliğe getirdim. Hatta örümceğin üzerime çıkmaya çalıştığını görünce korkup atmak istedim ama kardeşim engel oldu. Bizim bulduğumuz, bu ülkede sekizinciymiş. Yeni tanınan bir tür olduğunu düşünüyoruz ve nesli tükensin istemiyoruz. Bir kavanoza koyduk, kuruma vereceğiz.” 

Yorumlar (0)