Görenler şaşkına döndü: 5 litre su 500 TL

Son dönemlerde meydana gelen kuraklıkla birlikte barajlardaki su miktarının azalması neticesinde Aksaray Belediyesi farkındalık yaratmak adına açtığı tezgahta 5 litrelik suyu 500 liradan satışa sundu.

YAŞAM 30.12.2021, 19:31
Görenler şaşkına döndü: 5 litre su 500 TL

Aksaray Belediyesi son dönemlerde meydana gelen kuraklığa dikkat çekmek adına farkındalık faaliyeti yaparak yurttaşları önce şaşırttı, sonra bilgi aktardı. Meydana gelen kuraklıkla ilişkili olarak kentin tarımsal sulama ve içme gereksiniminde kullanılan yegane baraj olan ve toplamda 165 milyon metreküp kapasiteye sahip Mamasın Barajı'nın su düzeyi 26 milyon metreküpe kadar geriledi. Barajdaki su düzeyinin her saniye düşerek devam etmesinin akabinde Aksaray Belediyesi, gerçekleştirdiği farkındalık faaliyetiyle yurttaşları bilgilendirdi. Meydanda tezgah açan belediye personeli, 330 mililitre suyu 100 liradan, 1,5 litre suyu 250 liradan, 5 litre suyu ise 500 liradan satışa çıkardı.

"Yakında bu fiyatlar gerçek olacak"

Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan belediye çalışanı Muharrem Selçuk, “Belediye olarak su tasarrufuna dikkat çekmek istedik. Fiyatları gören herkes başımıza toplandı. Fiyatların sebebini sordular, biz de açıkladık. Suyumuzun tasarruflu bir şekilde kullanılması adına böyle bir çalışma yaptık. Halk bunları gördükçe suyun değerini anlayacak. Eğer her şey bu şekilde devam ederse birkaç yıl sonra su fiyatları böyle olacak. Bunun önüne ancak her birlikte geçebiliriz."

"Yer altı suları da çarçur edildi"

Fiyatları gören yurttaşlardan Şerafettin Ergün, “Susuz bir hayat düşünülemez. Yer altı suları çarçur edildi. Şimdi 100 metreden su çekebiliyoruz. Birkaç sene evvel 19 metreden su çıkıyordu." diye konuştu.  

“Su 500 TL.” diye bağıran belediye çalışanı gün boyunca yurttaşların dikkatini çekerek bilgilendirici konuşmalar yaptı.









Yorumlar (0)