Gören üstüne inanamıyor, bilen altına inanamıyor!

Artvin ilinin Kemalpaşa içesinde bir tarlanın altından uluslararası kara yolu güzergâhında bulunan bir tünel geçiyor. Görenler üstteki tarlaya inanamıyor ama bilenler zamanında alttaki tünele inanamamıştı.

YAŞAM 25.06.2020, 12:37
Gören üstüne inanamıyor, bilen altına inanamıyor!

Görenlerin hayret ettiği “üstü tarla altı tünel” olan geçiş noktası Artvin ilinin Kemalpaşa ilçesinde bulunuyor.

Akdemir ailesinin üzerinde 20 yıldır tarım yaptığı tünel, Türkiye'nin yolcu ve araç trafiği bakımından en yoğun geçişlerine sahip olan Sarp Sınır Kapısı’na ulaşımı sağlayan uluslararası kara yolu güzergâhında bulunuyor.

Olayın ise ilginç bir hikâyesi var. Hüsnü Akdemir isimli bir vatandaşa ait olan tepe şeklindeki araziden yol geçmesi gerekince arazinin yapısı da kullanılarak “tünel” formülü bulunuyor.

Böylelikle hem arazi sahibi mağdur edilmiyor hem de Karadeniz Sahil Yolu'nun yapımı sırasında Hüsnü Akdemir’e ait arazinin altından yol geçiriliyor.

Akdemir ailesi ise yol yapımı sonrası gerekli izinleri alarak tarlalarını tarım amaçlı kullanmaya devam ediyor.

Akdemir ailesi tünelin tam üzerindeki yaklaşık bir dönümlük tarlalarında kabak, fasulye, biber, lahana, mısır gibi değişik tarım ürünlerini yetirtiriyor.

Arazi sahibi olan Hüsnü Akdemir’in vefatı sonrası tarla, eşi Fatma Akdemir ve kızları tarafından ekilip biçilmeye başlanıyor.

Uluslararası kara yolundaki tünel üzerinde tarım faaliyetinin yapıldığını gören sürücü ve yolcular ise bu durum şaşırıyor.

Yorumlar (0)