Google, Dünya Günü için Doodle hazırladı!

Arama motoru devi Google, 22 Nisan Dünya Günü için gezgin albatros, sahil sekoyası, paedophryne amauensis, amazon nilüferi, kolekant ve derin mağara sıçrar kuyruklusu canlılarının özelliklerini sıraladı.

YAŞAM 22.04.2019, 09:20 28.04.2019, 16:55
Google, Dünya Günü için Doodle hazırladı!

Google, 22 Nisan Dünya Günü için anlamlı bir doodle hazırladı. Çok bilinmeyen ve dikkat çeken canlıların özelliklerini kullanıcılarıyla paylaşan Google, hazırladığı çalışmanın sonunda, “Burada ele aldığımız canlılar, evimiz dediğimiz bu gezegendeki birbirinden farklı, benzersiz ve olağanüstü yaşam formlarının yalnızca çok küçük bir parçasını temsil ediyor. Dünya Günü kutlu olsun!” ifadelerine yer verdi.

Google’ın özelliklerini sıraladığı canlılar arasında, yaşayan kuşlar arasında en büyük kanat genişliğine sahip olan gezgin albatros, en uzun ağaç olan sahil sekoyası, omurgalı en küçük canlı olan paedophryne amauensis, dünyanın en büyük su bitkilerinden biri olan amazon nilüferi, yaşayan en eski canlı türü olan kolekant ve en derin mağarada yaşayan derin mağara sıçrar kuyruklusu yer aldı. İşte o görseller:

22 Nisan Dünya Günü

22 Nisan Dünya Günü, 1969’da San Francisco’daki Ulusal UNESCO Dünya Konferansında ortaya çıktı. Amerikalı aktivist, John McConnell dünyanın güzelliğini kutlamak ve karşı karşıya olduğumuz çevresel tehditlere dikkat çekmek için dünya günü düzenlenmesini fikrini öne sürmüştü. John McConnell, Dünya Günü’nün kurucusu olarak anılıyor.

Yorumlar (0)