Gökyüzünde görsel şölen: Türkiye'nin dört bir yanından Bursa'ya akın ettiler

Ankara, Şanlıurfa, Zonguldak, Eskişehir, İzmir, Çanakkale, Kütahya, İstanbul gibi Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşlar, Perseid meteor yağmurunu izlemek için Bursa'da bir araya geldi.

YAŞAM 17.08.2020, 21:32 17.08.2020, 22:14
Gökyüzünde görsel şölen: Türkiye'nin dört bir yanından Bursa'ya akın ettiler

Geçtiğimiz ay Neowise kuyruklu yıldızını gören doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş, sosyal medya üzerinden perseid meteor yağmurunu izlemek için bir çağrı yaptı.

Tüydeş'in yaptığı Perseid meteor yağmuru çağrısına vatandaşlar Bursa Karacabey'de sahile akın ederek yanıt verdi. 

Sosyal mesafeye uyarak meteor yağmurunu izlediler

Farklı şehirlerden gelen yaklaşık olarak bin kişi, gökyüzü gözlemcilerinin büyük bir merakla beklediği meteor yağmurunu izleme keyfini doyasıya yaşadı. Sosyal mesafe kurallarına uyulan etkinlikte, meteor yağmurunda gökyüzünde muhteşem görüntüler oluştu.

1 kilometre konvoy oluştu

Salgın dönemiyle beraber insanların tatil yönündeki arayışlarının değişiklik göstermeye başladığını ifade eden Tüydeş, "Doğaya ilişkin konular oldukça ilgimi çekmeye başladı. Bu etkinlik de sandığımdan çok daha büyük bir katılımla gerçekleşti. 1 kilometre uzunluğunda konvoy oluştu. 

Herkes sosyal mesafe ve maske kurallarına riayet etti ve etkinlik çok geniş bir alana yayıldı. Karacabey sahilleri ve ormanıyla birlikte ışık kirliliğinden de uzak olmasıyla büyük bir cazibe merkezi olma yolunda. Geçtiğimiz ay Neowise meteor yağmurunu izlemiştik, ona da farklı zamanlarda toplamda bine yakın katılımcı gelmişti." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)