Gökova'da köpek balığı görüntülendi

Gökova Körfezi'nde sandal ile denize açılan gençler Akyaka plajı açıklarında karşılaştıkları köpek balığını görüntülediler.

YAŞAM 18.07.2019, 12:47 19.07.2019, 14:50

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Gökova'da sandal ile denize açılan gençler Akyaka plajı açıklarında köpek balığı ile karşılaştılar. Soğukkanlı davranan gençler, köpek balığını görüntülemeyi başardılar.

Ege Denizi sınırları içerisinde bulunan Gökova Körfezi'nde köpek balıklarına kolay kolay rastlanmıyor.

Geçtiğimiz yıl da yine aynı bölgede bir köpek balığı görülmüş, kulaktan kulağa yayılan olay Bodrum ve Marmaris'te paniğe neden olmuştu.

Köpek balığının Ege Denizi'ne neden geldiğini araştıran Bodrum Yarımadası Yalıkavak Sportif ve Amatör Balık Avcıları Derneği (BORABDER) dalgıçları, Su Ürünleri Fakültesi öğrencileriyle birlikte 3 gün boyunca gece gündüz Gökova Körfezi’nde dalışlar yapmış ve bu dalışlar sonucunda Kum köpek balıklarını görüntülemeyi başarmışlardı.

Yumurtalarını bırakmak için geliyorlar

Köpek balıklarının yumurta bırakmak için dünyanın en ünlü üreme alanlarından biri olan Gökova Körfezi Boncuk Koyu’na geldiği tespit edilmişti.
 
Dünyanın en ünlü köpekbalığı koyu olduğu açıklanan Gökova - Boncuk Koyu’na yumurta bırakmaya gelen kum köpek balıkları, yumurta bırakmak için izledikleri güzargâhlarda deniz seviyesinde hareket etmediği ve denizin derinliklerinde seyrettiği için görünmediği öğrenildi.

Köpek balığı koyu olarak uluslararası alanda bilim dünyası tarafından bilinen Gökova Boncuk Koyu'nun, dünyada kuzeybatı Atlantik kıyıları ile en aktif 2 üreme alanından biri olma özelliği taşıdığı belirtildi.

Yorumlar (0)