Göçmenleri taşıyan bot alabora oldu, 13 kişi hastaneye kaldırıldı

Mersin'in Anamur ilçesi açıklarında gece saatlerinde gerçekleşen olayda, 19 düzensiz göçmeni taşıyan bot alabora oldu, 13 kişi yaralandı.

YAŞAM 10.03.2021, 11:43 12.06.2021, 17:47
Göçmenleri taşıyan bot alabora oldu, 13 kişi hastaneye kaldırıldı

Mersin’in Anamur ilçesi açıklarında göçmenleri taşıyan bot alabora oldu ve kayalıklara çarptı. Kayalıklara çarpan bot kazası sonrası 13 göçmenin yaralandığı belirtildi. 

Tedavi altına alındılar

Mersin Anamur’da gece saatlerinde, Suriyeli göçmenleri taşıyan bot, alabora oldu. Düzensiz göçmenlerin bindiği bottaki 13 göçmen yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan açıklama

Suriyeli göçmenleri kurtarmak için çalışma başlatan Sahil Güvenlik Komutanlığı, olayla ilgili açıklama yaptı. 19 düzensiz göçmenden 13’ünün yaralandığını belirten Sahil Güvenlik Komutanlığının açıklaması şu şekilde:

"Anamur ilçesi önlerinde devriye görevinde olan Sahil Güvenlik botu tarafından içerisinde düzensiz göçmenler olan süratli bir fiber tekne tespit edilmiştir. Görevli Sahil Güvenlik botu tarafından tespit edildiğini anlayan düzensiz göçmen grubu kaçmak için yaptığı manevralar esnasında bölgede bulunan kayalıklara çarpmak suretiyle durmuş ve çarpmanın etkisiyle yaralanan düzensiz göçmenler olduğunun tespit edilmesi üzerine olay yerine 1 helikopter ve ilave 1 Sahil Güvenlik botu daha sevk edilmiştir. Başlatılan kurtarma faaliyetleri neticesinde toplam 19 düzensiz göçmen 112 Acil Sağlık personeli nezaretinde kayalıklardan alınarak sahile intikal ettirilmiş, içlerinde yaralı olan 13 düzensiz göçmen bilinci açık olarak sahilde bulunan ambulanslara teslim edilmiştir."


 

Yorumlar (0)